вівторок, 23 липня 2013 11:09

У Бразилії знайшли останки єврея-втікача віком більше 500 років

У Бразилії знайшли останки єврея-втікача віком більше 500 років
Фото: sem40.ru

У кварталі Мадалена в центрі міста Ресіфі на півночі Бразилії археологи виявили останки єврея, який був похований згідно з іудейським обрядом не менше 500 років тому. Про це написав журнал O Globo, що виходить в Ріо-де-Жанейро.

Скелет належав дорослому чоловікові. Археолог Маркос Альбукерк з Федерального Університету в Пернамбуко, який керує розкопками, заявляє: він не має сумнівів у тому, що останки належать євреєві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Останки першого імператора Бразилії розкопували у суворій таємниці

Археолог зазначив, що небіжчик не був похований за християнською традицією - зі складеними на грудях руками. Руки цієї людини лежали вздовж тулуба. Крім того, на ньому було лише просте покривало і жодних прикрас і скриньок з особистими речами й коштовностями, що також було прийнято у християн.

Точний вік виявлених в Ресіфі останків буде встановлений за допомогою радіовуглецевого методу за фрагментом кістки, а сам труп залишать спочивати в могилі.

Знаменно, що приблизно в період, коли було зроблено поховання, в Ресіфі 1636 року була побудована перша в Бразилії синагога під назвою Кахал Цур. Її звели єврейські біженці, що прибули після вигнання з Португалії та Іспанії.

Зараз ви читаєте новину «У Бразилії знайшли останки єврея-втікача віком більше 500 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі