Після 45 років організм зазнає певних змін, і печінка може стати більш вразливою до навантажень.
Деякі фрукти, хоч і дуже корисні в певних кількостях, можуть негативно впливати на здоров'я печінки при надмірному споживанні.
Gazeta.ua розповість, яких сезонних літніх фруктів уникати після 45 років.
Кавуни. Вони мають порівняно високий глікемічний індекс (ГІ), а це означає, що глюкоза швидко потрапляє в печінку, посилюючи навантаження на неї.
Дині. У них ГІ відносно низький, проте надмірне вживання динь може негативно позначитися на стані печінки. Справа в тому, що травна система може реагувати на диню по-різному, а будь-яке порушення роботи ШКТ впливає на печінку.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому варто їсти диню - головні корисні властивості
Виноград. У ньому дуже багато фруктози, надлишок якої загрожує розвитком метаболічного синдрому та порушенням роботи печінки. Крім того, виноград, як і диня, може стати причиною проблем із травленням.
Абрикоси. Абрикоси містять багато фруктози. З віком організм гірше переробляє фруктозу, що може призвести до накопичення жиру в печінці і спричинити розвиток неалкогольного жирового гепатозу. Це може ускладнити роботу печінки і погіршити загальний стан здоров'я.
Фрукти та ягоди влітку можна смакувати самі, або ж додавати до страв й урізноманітнити своє меню, додавши до нього, наприклад, сирники з чорницею, каші з полуницею або десерти із персиків.
Більшість літніх фруктів є антиоксидантами, в них багато вітамінів та інших корисних речовин.
Коментарі