неділя, 21 липня 2024 03:55

Чому варто їсти диню - головні корисні властивості

Чому варто їсти диню - головні корисні властивості
Диня містить багато корисних речовин. Фото: agroter.com.ua

Диня не лише смачна, а й доволі корисна. Вона містить багато вітамінів та мінералів, вкрай необхідних для організму.

Тому диня є своєрідними ліками від цілої низки хвороб, пише Gazeta.ua.

Наприклад, диню не без підстав називають еліксиром молодості. Вона є багатим джерелом бета-каротину, який допомагає захистити шкіру від шкідливого впливу ультрафіолету і стимулює вироблення колагену. При регулярному вживанні дині можна позбутися зморшок, підвищити еластичність і пружність шкіри та подарувати їй здоровий рум'янець.

Диня також чудово впливає на зір, адже вона багата потрібним для здоров'я очей вітаміном А. Вживаючи диню, можна покращити зір, захистити очі від можливих проблем у майбутньому та навіть забути про вікові зміни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дві причини, чому увечері не можна їсти яблука

Диня має також високий вміст калію, який добре впливає на роботу серцево-судинної системи. Вона допомагає знизити артеріальний тиск, зменшити ризик розвитку захворювань, які пов'язані з серцем. А ще диня допомагає підтримувати здоров'я серцевого м'яза.

У дині міститься також багато триптофану. Це амінокислота, яка відіграє велику роль у синтезі серотоніну (гормон щастя). Тому після вживання дині зазвичай покращується настрій, знижується рівень стресу. Навіть вважається, що цей солодкий фрукт допомагає боротися з тривожністю.

Окрім того, диня допомагає підтримувати травлення. Адже має велику кількість волокон, що робить її чудовим помічником для травлення. Якщо вживати диню регулярно, можна покращити роботу кишківника, запобігти закрепам.

Зрештою, диня сприяє зниженню ваги. Це низькокалорійний продукт, який багатий на воду та містить лише незначну частину цукру - в 100 г м'якоті лише 41 Ккал.

Фрукти та ягоди влітку можна смакувати самі, або ж додавати до страв й урізноманітнити своє меню, додавши до нього, наприклад, сирники з чорницею, каші з полуницею або десерти із персиків.

Більшість літніх фруктів є антиоксидантами, в них багато вітамінів та інших корисних речовин.

Зараз ви читаєте новину «Чому варто їсти диню - головні корисні властивості». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі