четвер, 17 грудня 2020 11:46

ВООЗ не рекомендує запроваджувати "імунні паспорти"

ВООЗ не рекомендує запроваджувати "імунні паспорти"
Потрібно формувати дані про людей, які вакцинувалися і робити це в цифровому форматі. Фото: pixabay

Запроваджувати "імунні паспорти" не рекомендують у Всесвітній організації охорони здоров'я - ВООЗ.

Водночас важливо мати документи про людей, які були вакциновані, заявив директор Європейського регіонального бюро ВООЗ доктор Ханс Клюге в інтерв'ю "РБК-Україна".

За його словами, невідомо, як довго зберігатиметься імунітет після щеплення. Однак потрібно формувати дані про людей, які вакцинувалися і робити це в цифровому форматі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ВООЗ порадила, як Україні покращити боротьбу з коронавірусом

"Доктор Тедрос Гебреісус генеральний директор ВООЗ, підписав меморандум про взаєморозуміння з прем'єр-міністром Естонії на цей рахунок. Але це щось інше, не "імунний паспорт", ми не рекомендуємо запроваджути такі "паспорти", - зазначив він.

Прискорити поставки вакцини від коронавірусу до України просить Всесвітню організацію охорони здоров'я прем'єр-міністр Денис Шмигаль. Ідеться про поставки в рамках глобального механізму COVAX, повідомили на урядовому порталі за підсумками зустрічі прем'єра з директором Європейського регіонального бюро ВООЗ Гансом Клюге.

Зараз ви читаєте новину «ВООЗ не рекомендує запроваджувати "імунні паспорти"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі