пʼятниця, 11 лютого 2022 14:49

Визначили п'ять неочікуваних симптомів Covid-штаму Omicron

Визначили п'ять неочікуваних симптомів Covid-штаму Omicron
Covid-штам Omicron має п'ять неочікуваних симптомів. Фото: Reuters

Експерти попередили про п'ять неочікуваних симптомів Covid-штаму Omicron, виявлених в межах дослідження ZOE.

Це висипи на шкірі, свербіж, запалення шкіри на пальцях ніг, сухі або потріскані губи, плями на шиї, пише британське видання Express.

Зазначається, що кліматичний гіпергідроз (висипи) може спостерігатися будь-де на тілі. Найчастіше на руках, ступнях та ліктях. Інший симптом - свербіж, який і супроводжує висипи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 59 тис. Covid-хворих щодня: Кузін шокував "оптимістичним прогнозом"

Третьою ознакою зараження на Omicron може бути запалення шкіри на пальцях ніг, які можуть сильно червоніти. Четвертим симптомом, на думку експертів, є сухі або потріскані губи, п'ятим – плями на шиї.

Експерти зауважили, що більшість цих симптомів стосуються проблем зі шкірою, на що часто не звертають увагу, говорячи про ознаки коронавірусу.

Серед інших вже відомих симптомів штаму - це висока температура та біль у горлі.

Omicron-хвиля в середньому спричиняє дев'ять смертей на 1000 випадків захворювань на коронавірус. А під час Delta-хвилі помирали в середньому 13 людей з 1000 інфікованих, заявив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко.

10 лютого в Україні зафіксували 41 229 нових випадків Covid-19. Серед нових хворих 3369 дітей і 1247 медпрацівників. Госпіталізували 3936 осіб. Сталося 236 летальних випадків. Одужали 20 850 осіб.

Зараз ви читаєте новину «Визначили п'ять неочікуваних симптомів Covid-штаму Omicron». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі