понеділок, 07 лютого 2022 13:18

Delta випереджає: МОЗ назвав показник смертності від штаму Omicron 

Delta випереджає: МОЗ назвав показник смертності від штаму Omicron 
Ляшко розповів про особливості Omicron-хвилі в Україні. Фото: pixabay.com

Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко заявив, що Covid-штам Omicron в середньому спричиняє дев'ять смертей на 1 тис. випадків захворювання на коронавірус.

Про це він сказав під час онлайн-брифінгу 7 лютого.

"За останній тиждень з'явилися нові аналітичні матеріали щодо штаму Omicron. Новий звіт від CDC свідчить, що Omicron-хвиля в середньому спричиняє дев'ять смертей на 1000 випадків захворювань. А під час Delta-хвилі помирали в середньому 13 людей із 1000 інфікованих", - сказав Ляшко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україну прибула перша партія пігулок від Covid-19

Він підкреслив, що завдяки потужнішій системі тестування в Україні здатні виявляти більше випадків інфікування і цим тримати середньоєвропейський рівень тестувань. Ідеться про показник у понад 100 тис. ПЛР-тестувань і понад 80 тис. антигенів за добу.

"Завдяки вакцинації на 40 тисяч випадків на добу ми маємо не більш як 4 тисячі госпіталізованих. Тобто лише кожен десятий виявлений випадок госпіталізують. Під час осінньої хвилі ми госпіталізували кожного четвертого", - додав міністр.

Віктор Ляшко також повідомив, що в найближчі два тижні кількість нових випадків Covid-19 в Україні може зрости до 60 тис. на добу.

Минулої доби, 6 лютого, виявили 23 378 нових випадків Covid-19 в Україні. Серед нових хворих - 2242 дитини й 394 медпрацівників. 2699 осіб госпіталізували. 115 померли. 5024 особи одужали.

Зараз ви читаєте новину «Delta випереджає: МОЗ назвав показник смертності від штаму Omicron ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі