понеділок, 07 лютого 2022 11:18

МОЗ шокувало прогнозом щодо кількості Covid-хворих за добу

МОЗ шокувало прогнозом щодо кількості Covid-хворих за добу
До 60 тис. нових випадків Covid-19 можуть діагностувати у найближчі два тижні - Ляшко. Фото: МОЗ України

Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко заявив, що в найближчі два тижні в Україні можуть виявляти до 60 тис. нових хворих на коронавірус за добу.

Такий прогноз він оприлюднив під час онлайн-брифінгу 7 лютого.

"Відповідно до наших прогнозів у найближчі два тижні ця цифра (кількість Covid-випадків. - Gazeta.ua) може ще зрости до 60 тис. за добу", - сказав Ляшко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дві області перейшли до жовтої зони

Також дав прогноз щодо спадання заражень на коронавірус після проходження піка.

"Враховуючи досвід інших країн, де від початку зростання захворюваності до піка минав приблизно один місяць, а в Україні зростання триває вже чотири тижні поспіль. На наступному, п'ятому тижні, також очікуємо зростання кількості випадків коронавірусу. А із сьомого тижня 2022 року захворюваність, імовірно, почне стабілізуватися та знижуватися", - пояснив Ляшко.

Минулої доби, 6 лютого, виявили 23 378 нових випадків Covid-19 в Україні. Серед нових хворих - 2242 дітей і 394 медпрацівників. 2699 осіб госпіталізували. 115 померли. 5024 особи одужали.

Зараз ви читаєте новину «МОЗ шокувало прогнозом щодо кількості Covid-хворих за добу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі