субота, 12 лютого 2022 01:43

В ВООЗ заявили, що говорити про закінчення пандемії поки зарано

В ВООЗ заявили, що говорити про закінчення пандемії поки зарано
В ВООЗ розповіли про закінчення пандемії. Фото: Слово і Діло

Світ ще не закінчив пандемію Covid-19, оскільки варіантів коронавірусу буде більше.

"Ми бачили, як вірус еволюціонував, мутував… тому ми знаємо, що буде більше варіантів – більше варіантів, що викликають занепокоєння, тому ми не в кінці пандемії", заявила головна науковиця Всесвітньої організації охорони здоров'я Сумія Свамінатан, пише Reuters.

Я не думаю, що хтось може це передбачити. Давайте не будемо оголошувати пандемію закінченою, як це роблять зараз деякі люди", сказала вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна зараз на піку захворюваності коронавірусом - Ляшко

"Було б нерозумно відмовитися від усіх запобіжних заходів, яких ми вживали весь цей час. Нам потрібно продовжувати це, і, сподіваюся, до кінця 2022 року ми будемо в набагато кращому становищі. Варіант може виникнути де завгодно, і ви повернетеся у вихідне положення. Нам все ще потрібно бути обережними", сказала Сумія.

85% людей в Африці не отримали й першої дози вакцини – і це може сприяти появі нових штамів.

Експерти попередили про п'ять неочікуваних симптомів Covid-штаму Omicron, виявлених в межах дослідження ZOE. Це висипи на шкірі, свербіж, запалення шкіри на пальцях ніг, сухі або потріскані губи, плями на шиї.

Зараз ви читаєте новину «В ВООЗ заявили, що говорити про закінчення пандемії поки зарано». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі