понеділок, 22 серпня 2022 15:07

В Україну привезли 100 тис. доз вакцини Janssen від коронавірусу

В Україну привезли 100 тис. доз вакцини Janssen від коронавірусу
Україна отримала 100 тис. доз Covid-вакцини Janssen у рамках глобальної ініціативи Covax. Фото: pexels.com

Україна отримала 100 тис. доз Covid-вакцини Janssen у рамках глобальної ініціативи Covax.

Дитячий фонд Організації Об'єднаних Націй (ЮНІСЕФ) направив в Україну векторну вакцину від Covid-19 Janssen (Jcovden). Її вже розподілили й доправили в 21 область України й до Києва. Дніпропетровська область отримала 10 тис. доз, Харківська – 6 тис., Чернівецька – 5 тис., Київська та Львівська – по 4 тис. доз Covid-вакцини. Про це повідомляє Міністерство охорони здоров'я.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чи можуть повернути обов'язковий карантин і маски – відповіли в МОЗ

"Коронавірусна хвороба нікуди не зникла, ми й далі фіксуємо збільшення кількості нових випадків захворювання. Під час війни, коли люди часто змушені перебувати в умовах скупчення та не мають повноцінного доступу до медичної допомоги, захист від Covid-19 за допомогою вакцинації є особливо важливим", – наголосив заступник міністра охорони здоров'я, головний державний санітарний лікар України Ігор Кузін.

ВООЗ в Україні навчила понад 100 медичних працівників і тренерів з усіх регіонів для проведення тренінгів з використання цієї вакцини. За підтримки ВООЗ українські медики отримали понад 23 тис. примірників робочих матеріалів про використання цієї вакцини. Ще більше матеріалів виготовлять найближчим часом.

Доправлення вакцини Janssen (Jcovden) стала можливою завдяки фінансовій підтримці Великої Британії. У МОЗ нагадали, що від початку повномасштабного вторгнення Росії Україна отримує вакцини від коронавірусу тільки безплатно в рамках Covax – міжнародної ініціативи, яка сприяє доступу до ефективних і безпечних вакцин від Covid-19 для всіх країн.

Janssen – це векторна вакцина, розроблена фірмою Janssen, якою володіє компанія Johnson & Johnson. Має торговельну назву Jcovden. Вакцина містить знешкоджений аденовірус людини, у який вмонтовано ДНК, що кодує шипоподібний білок вірусу SARS-CoV-2. Потребує температури зберігання від +2°С до +8°С. Вакцина призначена для людей від 18 років. В Україні для первинного курсу вакцинації вводять одну дозу.

Вакцина дозволена до екстреного застосування Всесвітньою організацією охорони здоров'я, також дозвіл на її використання дали США, Велика Британія, Європейський Союз, Швейцарія, Канада й багато інших країн. В Україні вакцину Janssen зареєстрували 2 липня 2021 року.

Зараз ви читаєте новину «В Україну привезли 100 тис. доз вакцини Janssen від коронавірусу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі