середа, 16 грудня 2020 11:35

У бюджеті на 2021 рік буде фонд на вакцинацію населення - Разумков

У бюджеті на 2021 рік буде фонд на вакцинацію населення - Разумков
Разумков пояснив, що спеціальний фонд в наступному році матиме менше коштів, ніж "ковідний" у 2020 році, але він буде спрямований виключно на заходи з протидії Covid-19. Фото: pixabay

На 2021 рік у державному бюджеті України створять спеціальний фонд, гроші якого спрямують на фінансування вакцинації від коронавірусу.

Також гроші з цього фонду підуть на підвищення зарплат медикам, заявив голова Верховної Ради Дмитро Разумков в ефірі програми "Сніданок" на телеканалі "1+1".

За його словами, у держбюджеті-2021 кошти на боротьбу з коронавірусом закладені окремо по міністерствах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Маски варто носити і після вакцинації - ВООЗ

"Спочатку ми не планували створювати окремий фонд. Учора, позавчора під час нарад і з представниками депутатських фракцій, і урядовцями, і прем'єр-міністром, і міністром фінансів все ж таки прийшли до того, що додатково створюватимемо спецфонд. Туди направлятимуть кошти, скоріш за все, за результатами 1-го кварталу. Вони будуть іти на вакцинування, підтримку медиків, у тому числі збільшення заробітних плат", - зазначив голова парламенту.

Разумков пояснив, що спеціальний фонд наступного року матиме менше коштів, ніж "ковідний" 2020-го, але він буде спрямований виключно на заходи з протидії Covid-19.

2021 року держава профінансує безоплатну вакцинацію населення від коронавірусу. Також оплатять лікування хворих з коронавірусною хворобою в стаціонарах, написав голова Комітету ВР з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайло Радуцький у Facebook.

Зараз ви читаєте новину «У бюджеті на 2021 рік буде фонд на вакцинацію населення - Разумков». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі