пʼятниця, 08 вересня 2023 00:30

Тихий сон: від якої їжі відмовитись, щоб не хропіти

Тихий сон: від якої їжі відмовитись, щоб не хропіти
Фото: pinterest

Жодна дієта не здатна повністю позбавити від хропіння.

Однак якщо виключити деякі продукти з раціону, можна зменшити закупорку дихальних шляхів і носових пазух під час сну, пише ukr.media.

Йдеться про продукти, що містять лактозу. Вони можуть призводити до вироблення слизу в носі та викликати хропіння. Про це заявляють експерти зі здоров'я та харчування.

Деякі люди стикаються з проблемою хропіння через генетичні чинники або анатомічні особливості будови носоглотки. Більшість же випадків хропіння лікарі пов'язують із поганими харчовими звичками та неправильним способом життя.

Молочні продукти з лактозою, солодощі, хліб і випічку не варто їсти ввечері, кажуть лікарі. Також не потрібно наїдатися на ніч фастфуду і жирного м'яса. Ці страви містять багато білка, який сприяє утворенню мокротиння. Особливо корисною порада буде для людей, які борються з апное — переривчастим порушенням дихання під час сну.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Небезпека від хропіння: медики закликають лікувати

Також фахівці радять не переїдати в другій половині дня, це важливо, щоб не перевантажувати шлунок і кишечник перед сном. Вони наголошують, що правильне харчування та дотримання режиму харчування можуть позитивно вплинути на якість сну, зменшити хропіння та проблеми зі сном.

Лікарі звертають увагу на те, що важливо вести здоровий спосіб життя, щодня додавати до свого життя фізичну активність та обмежити куріння й алкоголь. Якщо цих правил не дотримуватися, якість сну страждатиме, а хропіння посилиться.

Сон - це час, необхідний організму для відновлення і набору сил перед новим днем. Але щоб він був здоровим, а ви красивими, спати теж потрібно правильно.

Є дані, що сон на лівому боці позитивно впливає на самопочуття, покращує травлення і роботу мозку, зменшує хропіння і ризик апное. Особливо корисна поза для тих, хто страждає від закрепів або інших проблем шлунково-кишкового тракту.

Зараз ви читаєте новину «Тихий сон: від якої їжі відмовитись, щоб не хропіти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі