середа, 04 жовтня 2017 14:36

Спалах кору: збільшилася кількість хворих дітей

Спалах кору: збільшилася кількість хворих дітей
Вакцина проти кору видається безкоштовно Фото: yournewswire.com

У Тернополі зафіксували спалах кору. Захворіло п'ять дітей. Згідно з календарем щеплень, діти повинні отримати дві дози вакцини, у віці одного року і шести років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За рівнем вакцинації Україну порівнюють із Сомалі

За інформацією медиків, всі, хто вчасно не отримав вакцини, може це зробити в дитячих поліклініках в кабінетах для щеплень. Вакцина проти кору в місті видається безкоштовно.

"З 10 жовтня діти, які не отримали вакцинації проти кору, в період спалаху будуть відсторонені від відвідування дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладів. Період спалаху визначається протягом 21 дня від останнього зафіксованого випадку захворювання на кір", - додає заступник начальника відділу охорони здоров'я і медичного забезпечення Тернопільської міськради Ольга Ярмоленко.

— Відсторонення стосується чотирьох областей, бо там ситуація небезпечна і є загроза поширення інфекції, — говорить голова київської Державної служби з питань безпечності харчових продуктів і захисту прав споживачів Олег Рубан. — У Києві заборона на допуск нещеплених дітей діє із серпня. Решти областей вона не стосується, доки немає ризику розповсюдження кору. Рівень загрози визначається у кожному регіоні окремо місцевими органами влади.

Зараз ви читаєте новину «Спалах кору: збільшилася кількість хворих дітей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі