понеділок, 11 грудня 2023 09:34

Що буде, якщо їсти куряче м'ясо щодня. Дієтологи здивували

Що буде, якщо їсти куряче м'ясо щодня. Дієтологи здивували
Два способи, як правильно готувати курятинуФото: pinterest

Курятина є одним з найпопулярніших видів м'яса.

Завдяки своїй універсальності куряче м'ясо легко включається у раціон з різноманітними стравами, пише журнал Parade.

Курятина являє собою білок, який легко включити практично у будь-який прийом їжі. Але чи корисно їсти її кожен день, розповіли дипломовані лікарі-дієтологи.

"Найздоровіший спосіб приготування курятини не передбачає додавання будь-яких додаткових інгредієнтів, крім киплячої води. Зазвичай при такому приготуванні курятини воду доводять до кипіння, потім зменшують вогонь до мінімуму і обережно кладуть м'ясо у каструлю, дозволяючи йому варитися до повної готовності", - зазначила дієтолог Елізія Картлідж.

Доктор медичних наук, дієтолог Стейсі Робертс-Девіс вважає здоровими способами приготування курятини запікання і смаження на грилі, в них використовується менше доданих жирів.

Обидва дієтолога при цьому стверджують, що курятина, приготована одним з цих способів, може бути частиною здорового раціону.

"В цілому, курятина може бути відмінним джерелом білка з низьким вмістом жиру і поживним продуктом", - заявила Картлідж.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Куряче філе у вершковому соусі: легкий рецепт для швидкої вечері

Людина, яка щодня їсть курятину як основне джерело білка, ймовірно, не отримає достатньої кількості омега-3 у своєму раціоні, кажуть вони. Також курятина не є хорошим джерелом заліза, на відміну від яловичини, сочевиці та тофу. І щоденне вживання тільки курячого м'яса може привести до зниження енергії, а у важких випадках - до анемії.

Щоб підняти життєвий тонус і енергію, потрібно робити ставку не тільки на сезонні овочі, фрукти, ягоди та зелень, але і на апетитне м'ясо курки. Куряче м'ясо багате білками, лінолевою кислотою, протеїнами, амінокислотами, вітамінами А, В1 і В2.

Правильно приготовлені м'ясні страви стимулюють імунну і нервову систему, зміцнюють серцеві м'язи, регулюють вміст холестерину. А ще курятина надає захисний вплив на жіночий організм.

Зараз ви читаєте новину «Що буде, якщо їсти куряче м'ясо щодня. Дієтологи здивували». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі