понеділок, 18 вересня 2023 16:12

Як їжа та напої впливають на запах тіла. Від чого краще відмовитись

Як їжа та напої впливають на запах тіла. Від чого краще відмовитись
Кава та солодкий чай впливають на запах поту Фото: pixabay

Піт, який виступає на шкірі, на 98% складається з води і на 2% – з різних речовин, таких як цинк, мідь, залізо. А тому піт сам по собі немає неприємного запаху.

Але через піт ми можемо неприємно пахнути тоді, коли в ньому розмножуються бактерії, які люблять вологе середовище. Якщо людина впотіла, то чим довше у неї не буде можливості прийняти душ, тим різкішим може ставати запах через збільшення кількості бактерій, пише glavred.

Дотримання гігієни – це найперший спосіб, як зробити приємний запах від тіла. Але крім цього, можна використовувати також інші способи.

Не зайвим буде знати, що пити та їсти для приємного запаху тіла.

Що пити для приємного запаху тіла

Щоб інші люди відчували лише приємний аромат, перебуваючи поруч з нами, варто замінити напій, яким ми запиваємо їжу. Замість кави та солодкого чаю краще вживати після прийняття їжі трав'яні відвари – шавлії, ромашки, меліси або кореня дягеля. Також можна вживати гречаний чи іван-чай. Також варто пити побільше води.

Як їжа впливає на запах тіла

На те, як ми пахнемо, дуже сильно впливає і наш раціон. Наприклад, напої та продукти, які містять у своєму складі кофеїн і глутамат натрію можуть викликати надмірну пітливість. Такий самий ефект викликає вживання алкоголю.

Але є ще низка продуктів, вживання яких так чи інакше несприятливо позначається на запаху людини:

Тваринний білок;

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сильна пітливість: які причини і що робити

Гарбуз, спаржа, броколі;

Гострі продукти, наприклад, перець чилі;

Деякі приправи, наприклад, кумин (зіра), каррі та кмин.

Тунець і червона риба – якщо в тілі людини є надлишок холіну (вітаміну B4), який міститься у такій рибі, то може виникнути рибний запах від тіла.

Людина може потіти під час сну не лише через теплу ковдру, піжаму, чи високу температуру.

Нічне потовиділення може сигналізувати і про хвороби, тому треба вчасно зрозуміти їхню причин.

Зараз ви читаєте новину «Як їжа та напої впливають на запах тіла. Від чого краще відмовитись». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі