вівторок, 06 жовтня 2020 15:28

Смачно та корисно: як харчуватися з приходом холодів

Смачно та корисно: як харчуватися з приходом холодів
Осіннє меню: корисно гарбуз поєднувати з фруктами. Фото: narodna-pravda.ua

Організм восени можна зміцнити натуральними продуктами, а не аптечними препаратами. У холодну пору варто звернути увагу на жири і жиророзчинні вітаміни.

Вітамін А зміцнює імунітет, поліпшує зір і загальний тонус організму. Він є в жирних сортах риби, яєчних жовтках, молоці, помідорах і моркві.

Вітаміни групи B стабілізують роботу нервової системи, покращують роботу мозку і допомагають боротися з вірусами. Вони є в злакових і бобових.

Вітамін С – головний помічник імунітету. Його багато в цитрусових, квашеній капусті, гарбузі і зелені.

Вітамін D. Восени сонця мало, де і є цей вітамін. Тому потрібно їсти яйця, молочні продукти, рибу і риб'ячий жир.

Вітамін Е теж буде корисним. Він зміцнює волосся, нігті, покращує стан шкіри. Міститься в олії та горіхах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як позбутися від нежитю без ліків

Вживання овочів і фруктів повинно бути різноманітним, щоб принесли користь організму.

Хто задумав підкорегувати фігуру, краще має уникати жорстких дієт. Краще калорійні перекуси замінити на яблука, нежирний сир, горіхи, банан або йогурт.

Після занять спортом завжди виникає м'язова втома. Це показник того, що тіло досягло межі метаболізму.

Щоб її знизити і поліпшити фізичну працездатність, варто скористатися кількома порадами спортивних експертів

Зараз ви читаєте новину «Смачно та корисно: як харчуватися з приходом холодів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі