четвер, 12 жовтня 2023 02:53

Робота у нічний час провокує появу смертельних хвороб

Робота у нічний час провокує появу смертельних хвороб
Робота у нічний час напряму впливає на стан здоров'я фото: dtkt

Робота в нічний час безсумнівно впливає на здоров'я.

Нестача сну викликає тривогу та депресію. Стаються несподівані перепади настрою. Падає працездатність, пише lady.

Вночі організм має відпочивати. В цей час він виробляє безліч активних речовин і гормонів, які регулюють ендокринну, серцево-судинну системи.

Якщо сон порушується, є ризик розвитку гіпертонії та цукрового діабету.

При правильному режимі перед сном у людини активізується парасимпатична нервова система. Вона відповідає за повноцінний відпочинок. Допомагає засвоювати поживні речовинм, відновлює тканини та клітини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Денний сон: вчені заговорили про ризик недоумства

Робота вночі провокує дисбаланс дофаміну, серотоніну та норадреналіну в головному мозку. Це призводить до депресії та тривоги, а також зниження уваги та засвоєння інформації.

У результаті в людини розвивається безсоння. Воно супроводжується тривогою. Це може призвести до ожиріння та підвищенням рівня холестерину в крові.

Робота в нічний час збільшує ризик розвитку раку. Причина криється у порушенні рівня мелатоніну, який є природним антиоксидантом. Він відіграє важливу роль у стримуванні неконтрольованого зростання клітин.

Вишня не лише смачна ягода літа, а й неймовірно поживна.

Вона містить мелатонін — природний гормон, що виробляється нашим організмом, а також харчову добавку, яка допомагає при безсонні. Вишня може допомогти підвищити природний рівень мелатоніну, а дослідження показують, що терпкий вишневий сік є ефективним засобом від безсоння. Також вважається, що він допомагає людям довше спати через збільшення вмісту триптофану.

Зараз ви читаєте новину «Робота у нічний час провокує появу смертельних хвороб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі