неділя, 23 червня 2024 16:20

П'ять видів спецій, які позитивно впливають на роботу мозку

П'ять видів спецій, які позитивно впливають на роботу мозку
Науковці назвали найкращі спеції для здоров'я мозку Фото: pinterest

Покращити пам'ять, концентрацію уваги та когнітивні здібності можна завдяки прянощам.

Вчені визначили спеції, які необхідно включити до раціону, щоб підтримати здоров'я мозку.

Чорний перець

Головний компонент, який перець несе мозку - це речовина піперін. Вона покращує пам'ять, когнітивні функції, підвищує активність процесів, що протікають у головному мозку.

Кориця

Це швидше пряність, але менш корисною для мозку від цього кориця не стає. Якщо вживати її щодня, можна запобігти розвитку діабету, нормалізувати рівень цукру в крові та знизити резистентність до інсуліну.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Які спеції та трави здатні швидко знизити рівень цукру у крові

Імбир

У цьому випадку мелений. Гінгерол, що міститься в ньому, є антиоксидантним і протизапальним засобом, покращує когнітивні функції, знижує ризик розвитку запалень і наслідків стресу.

Мускатний горіх

Він містить міристицин - речовину, що відповідає за покращення пам'яті та запобігає дегенерації нервових шляхів.

Куркума

Куркумін - це речовина, що є протизапальним та антиоксидантним засобом. Водночас куркума корисна для печінки.

Дієтологи вважають корицю дуже корисною пряністю. Вона допомагає знижувати рівень цукру в крові.

Дієтолог Ілана Мюльштейн каже, що через цю властивість додає корицю практично у кожну страву.

Таку здатність прянощі підтверджують деякі дослідження. Все це робить корицю цінним доповненням до дієти для тих, хто хоче контролювати рівень цукру в кров.
Зараз ви читаєте новину «П'ять видів спецій, які позитивно впливають на роботу мозку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі