неділя, 18 серпня 2024 00:30

Про які смертельні хвороби може свідчити надмірна пітливість під час сну

Про які смертельні хвороби може свідчити надмірна пітливість під час сну
Нічна пітливість може свідчити про смпертельні хвороби Фото: pinterest

Нічна пітливість, яку не можна пояснити спекою у спальні може бути симптомом ряду порушень в організмі.

Жінки часто відчувають його через гормональні зміни - конкретно коливань рівня естрогену в їх організмі, його істотного зниження. Таким чином "у жінок нічна пітливість може бути симптомом перименопаузи та менопаузи".

Якщо говорити про більш небезпечних порушеннях в організмі, то в зв'язку з нічною пітливістю лікарі називають стан гіпоглікемії, що характеризується дуже низьким вмістом цукру в крові. У свою чергу, низький цукор в крові може сигналити про різні проблеми зі здоров'ям-наприклад, викликаються діабетом ускладненнях, інсуліноми (розташованої в підшлунковій залозі пухлини, яка виробляє інсулін).

Також незвично інтенсивне нічне потовиділення може вказувати на зміну роботи надниркових залоз, які починають активніше виробляти кортизол.

Крім цього, нічну пітливість провокують небезпечні захворювання.

туберкульоз,

ВІЛ,

лейкемія,

рак.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Який запах може свідчити про розвиток онкології

Але якщо причиною рясного нічного поту стає хвороба з цього списку, інші властиві їй симптоми будуть проявлятися і в денний час. Подібна пітливість - це серйозний привід уважне стежити за всіма змінами самопочуття і консультуватися з терапевтом.

Деякі хвороби дають про себе знати несподіваним чином. Зокрема, запахами. Причому вони не завжди неприємні.

Ниркова недостатність пахне аміаком. Якщо щодня його відчуваєте, сходіть до лікаря. При проблемах із печінкою з рота може пахнути часником або тухлими яйцями. Ці ж "аромати" здатні виділятися і через потові залози, наприклад, з пахв. Справа знову в токсинах, які накопичуються у крові.

Зараз ви читаєте новину «Про які смертельні хвороби може свідчити надмірна пітливість під час сну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі