неділя, 06 жовтня 2024 17:45

Що їсти жінкам 40+, щоб продовжити молодість

Що їсти жінкам 40+, щоб продовжити молодість
Список продуктов, которые должны быть в меню женщин 40+ Фото: pinterest

Щоб підтримати красу, молодість та енергійність жінкам у 40 років, потрібно ввести в щоденний раціон додаткові вітаміни.

В такий вік організму потрібні додаткові джерела речовин і мінералів, пише womanlife.

Необхідні вітаміни для жінок після 40 років

Залізо

Брак цього вітаміну зустрічається у жінок 40 років найчастіше. За рівнем заліза в крові уважно стежать вагітні. Але як тільки малюк з'являється на світ, ми ніби забуваємо про небезпеку анемії. Між тим, через нестачу заліза ми можемо відчувати постійну млявість і втому.

Основні причини анемії — перенесені важкі захворювання, втрата крові, неправильне харчування. Зверніть увагу: в каві і чаї містяться дубильні речовини, які заважають засвоєнню заліза. Тому навіть якщо ви регулярно їсте печінку, яловичину, яйця, шпинат і броколі, але при цьому протягом дня випиваєте кілька чашок міцної кави і чаю, ви потрапляєте в групу ризику. Крім того, рівень заліза може знижуватися під час посту.

Кальцій

Вчені радять їсти не менше трьох молочних продуктів в день — саме така кількість дозволить вам забезпечити організм потрібною кількістю кальцію. Здавалося б, це не складно: каша на молоці і шматочок сиру на сніданок, йогурт на полудень і стакан кефіру перед сном. На жаль, багато нехтують цими правилами. В результаті запаси кальцію в організмі поступово зменшуються, і страждає здоров'я кісток, зубів, серця і всього організму. А головна небезпека полягає в тому, що зростає ризик переломів в період менопаузи. Обов'язково включайте в раціон молочні продукти, пийте мінеральну воду, багату кальцієм — це вітаміни для жінок 40 років.

Вітамін D

Намагайтеся вранці провести хоча б 10-15 хвилин на вулиці, коли сонце ще не дуже активне. Їжте рибу, яйця, печінку, сметану, вершкове масло. І попросіть лікаря підібрати для вас добавки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Які звички треба мати в 30, щоб дожити до старості

Магній

Цей елемент ми можемо отримати із зелених листових овочів, горіхів, мінеральної води. На жаль, більшість жінок їдять недостатньо овочів. До того ж, салат і шпинат, які продаються в магазинах, часто вирощуються в теплицях і не містять потрібної концентрації корисних речовин. В результаті магнію не вистачає, і організм реагує на недолік цього елемента цілком очевидними симптомами. З'являється відчуття тривоги, біль в м'язах, судоми, особливо ночами. Щоб заповнити запаси магнію, їжте горіхи, насіння, шпинат та інші зелені листові овочі, сухофрукти.

Вітамін С

Вітамін С для жінок після 40 сприяє кровообігу, а тому забезпечує гарний колір обличчя, допомагає організму боротися з впливом вільних радикалів, а значить, продовжує молодість та підвищує опірність організму вірусам та інфекціям. Щоб заповнити недолік вітаміну С, з'їдайте 2-3 свіжі фрукти в день, і не забувайте про квашену капусту, болгарський перець і шпинат.

Після 40 років у жінки настає період, який асоціюється з психоемоційними розладами та припливами. Крім цього в такому віці у представниць прекрасної статі сповільнюється метаболізм, що призводить до поступового набору ваги. Підвищується рівень холестерину та ризик появи серцево-судинних захворювань.

Дієтологиня Наталія Самойленко розповіла, які продукти мають бути в раціоні жінки за 40, щоб залишатися стрункою і мати здорову енергію.

Зараз ви читаєте новину «Що їсти жінкам 40+, щоб продовжити молодість». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі