пʼятниця, 31 травня 2024 00:30

Покращує зір та сон: назвали сім плюсів м'яти

Покращує зір та сон: назвали сім плюсів м'яти

Більшість переваг м'яти для здоров'я походить від її рослинних сполук і вмісту ефірної олії, включаючи флавоноїди, ментол і терпени.

Цей унікальний розподіл поживних речовин надає цій квітковій траві чимало підтверджених переваг для здоров'я, пише realsimple.

Ось деякі з найбільш вражаючих.

Зміцнює імунітет

"Поліфеноли та флавоноїди - це дві добре вивчені групи рослинних сполук, які разом із багатьма іншими антиоксидантами містяться в м'яті, зберігаючи клітини здоровими та вільними від хвороб", - каже Раян Гейгер, RDN, власник веганської дієтології Phoenix. Дослідження виявили, що м'ята виявляє протиракову дію.

Підтримує здоров'я порожнини рота

Є вагомі причини, чому м'ята входить до складу безлічі засобів для догляду за ротовою порожниною, від зубної пасти та рідини для полоскання рота до м'ятних таблеток для ясен і дихання.

Олія перцевої м'яти також має антибактеріальні, протигрибкові та антибіоплівкові властивості, щоб запобігти або допомогти в лікуванні ряду проблем зі здоров'ям порожнини рота.

Сприяє кращому здоров'ю очей

М'ята також може покращити здоров'я очей. Цей жиророзчинний вітамін відіграє важливу роль у кількох системах, необхідних для оптимальної роботи очей. Вітамін А також допомагає запобігти певним захворюванням очей, таким як дегенерація жовтої плями.

Для здоров'я мозку та сну

М'ята покращує когнітивні функції та зменшує розумову втому. Тим часом дослідження 2021 року серед студентів університету виявило, що споживання перцевої м'яти покращує пам'ять і якість сну, одночасно зменшуючи ознаки стресу та тривоги. Крім того, дослідження 2020 року пов'язало м'ятну ароматерапію з кращою якістю сну онкохворих.

Сприяє здоров'ю кишечника

М'ята, особливо м'ята перцева, також пов'язана з покращенням здоров'я кишечника як релаксант гладких м'язів для всього шлунково-кишкового тракту. Це є хорошим провісником майже для будь-яких проблем з ШКТ, які можуть виникнути, від газів і здуття до запорів і діареї. Крім того, дослідження показали, що ця трава особливо корисна для лікування симптомів синдрому подразненого кишечника.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Не лише освіжає подих та заспокоює: сім головних переваг чаю з м'ятою

Сприяє здоров'ю серця та метаболізму

М'ята може допомогти запобігти хронічним захворюванням, таким як хвороби серця та діабет

Це завдяки потужності сполук м'яти, які борються з вільними радикалами, а також їхній здатності протистояти запаленням в організмі, які є основними причинами цих серйозних захворювань.

Підтримує здоров'я дихальних шляхів і синусів

М'ята покращує здоров'я дихальних шляхів і синусів. Частково це пов'язано з антибактеріальними та противірусними властивостями м'яти, які допомагають усунути причину будь-якого подразнення дихальних шляхів або пазух або інфекції. Насправді м'ята навіть виявилася ефективною проти COVID-19. Але м'ята також діє як відхаркувальний засіб, який допомагає розщеплювати слиз і мокроту, щоб зменшити кашель. Крім того, м'ята, як відомо, заспокоює біль у горлі та полегшує біль у всьому тілі - інші поширені проблеми, пов'язані з проблемами грудей і пазух.

Капуста заслуговує бути на вашому столі, адже має багато необхідних поживних речовин.

Якщо їсти капусту, то ви зможете отримати багато антиоксидантів. Якщо ви хочете підвищити свій імунітет природним способом, то додайте більше капусти у свою тарілку, адже вона багата на вітамін C

Зараз ви читаєте новину «Покращує зір та сон: назвали сім плюсів м'яти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі