вівторок, 10 серпня 2021 18:47

Нова хвиля коронавірусу - неминуча: стало відомо, коли відбудеться спалах хвороби

Нова хвиля коронавірусу - неминуча: стало відомо, коли відбудеться спалах хвороби
Епідемічна ситуація в Україні погіршується. Фото: pixabay.com

В Україні підтвердили близько 150 випадків захворювання штамом Delta. Ситуація погіршується. Через двох тижнів може відбутися нова хвиля.

Щоб уникнути різкого спалаху потрібно дотримуватися карантинних заходів, розповів Gazeta.ua міністр охорони здоров'я 2014-го Олег Мусій.

"На нову хвилю коронавірусу також може вплинути щеплення, але частково, бо воно у нас мізерне. Наразі заклади охорони здоров'я майже готові до спалаху. Нам треба кошти на доплату медичним працівникам коли почнеться хвиля. Поки що грошей немає. Крім цього, люди мають самі розуміти, що носіння маски, дотримання дистанції, уникання місць скупчення та обробка поверхонь дезінфектором на 80% зменшує ймовірність зараження".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коронавірус набирає обертів: повідомили невтішні новини з регіонів

Нова хвиля коронавірусу допоможе здобути колективний імунітет природнім шляхом.

"Спалах буде такий як і попередній. Відрізнятиметься він різними симптомами та перебігом. Тому нам зараз необхідно щеплювати дві групи ризику: людей за 60 і людей з супутніми хворобами. А не всіх", - додає Мусій.

За кордоном стимулюють вакцинуватися грошима. Наприклад, в Нью-Йорку людям за щеплення платять $100.

"У нас більшість людей не щепляться, бо бояться або не мають часу на це, або ж не можуть потрапити на щеплення, бо не зручно їхати з маленького міста і так далі. Наші пенсіонери теж активно пішли б робити щеплення за гроші. Примус не дасть результату. У нас є ще декілька тижнів для вакцинації", - говорить імунолог Борис Донський.

Штам коронавірусу Delta заразніший, ніж звичайний Covid-19, і відрізняється від нього низкою симптомів. Поширеними ознаками є лихоманка, головний біль, біль у горлі й нежить, а ось втрата нюху або смаку при Delta фіксуються рідше.

Зараз ви читаєте новину «Нова хвиля коронавірусу - неминуча: стало відомо, коли відбудеться спалах хвороби». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі