понеділок, 25 червня 2018 16:43

Назвали, як треба вибирати якісне морозиво

Назвали, як треба вибирати якісне морозиво
Вибір морозива: якісний десерт має складатися з молочних жирів Фото: tvoymalysh.com.ua

Неякісне морозиво може добряче нашкодити організму. Його потрібно правильно обирати. Не за ціною, а за складом.

Про пише ICTV.

За державними стандартами морозиво розділено на три види: 4733 – морозиво з молочними жирами, 4734 – плодово-ягідне морозиво і 4735 – морозиво, що містить рослинні жири.

Найякіснішим вважається 4733, у якому не присутні рослинні жири – тільки молочні. Варто звертати увагу на термін зберігання – зазвичай це 10-12 місяців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Склали список продуктів, які шкідливо їсти щодня

Дешеве морозиво роблять з високим вмістом пальмової олії замість натурального молока. Воно містить дешеві, хімічні домішки, ароматизатори, барвники, стабілізатори смаку.

Експерти радять купувати пломбір і вершкове. Гірше за якістю – морозиво з комбінованим складом сировини.

Сухофрукти і соняшникове насіння визнали найшкідливішими продуктами для чутливих зубів. Вони легко застряють в мікрощілини зубів. Через це в ротовій порожнині розмножуються бактерії. До цього списку внесли ще їжу, яку люди їдять щодня, не підозрюючи про небезпеку.

Не варто вживати багато цитрусових. Їх кислота пошкоджує зубну емаль. Лимонад і газована вода також сприяють роз'їданню емалі, а міцний чай впливає на колір зубів.

Зараз ви читаєте новину «Назвали, як треба вибирати якісне морозиво». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі