четвер, 25 липня 2024 21:16

Назвали найкращий пізній перекус для схуднення

Назвали найкращий пізній перекус для схуднення
Для пізнього перекусу обирайте сир Фото: pinterest

Щоб перекусити пізно ввечері, не обов'язково брати чипси або печиво.

Тим більше, вживання гострої, жирної або смаженої їжі може спричинити розлад шлунку, а продукти з великою кількістю доданого цукру можуть спричинити стрибки рівня глюкози в крові, розповіла дієтологиня Ніколь Родрігес Еatingwell.

І те, й інше може порушити сон, а це може вплинути на апетит і ускладнити втрату ваги.

Коли справа доходить до пізнього перекусу, потрібно враховувати дві поживні речовини: білок і клітковину, сказала дієтологиня Лорен Гарріс-Пінкус. За її словами, вони забезпечують ситість.

"Дотримання цих варіантів допоможе підтримувати рівень цукру в крові більш стабільним і дасть можливість максимізувати споживання поживних речовин протягом дня", - пояснила вона.

Дієтологи рекомендують споживати приблизно 200 калорій на один перекус, залежно від особистих енергетичних потреб, щоб не переїдати перед сном.

Найкращий пізній перекус для схуднення

Кисломолочний сир - найкращий пізній перекус для схуднення, який рекомендують дієтологи.

"Сир і фрукти - це дивовижна і смачна закуска пізно ввечері. Повільно засвоюваний білок, клітковина з фруктів і ненасичені жири з горіхів - це приголомшлива комбінація, яка допомагає збалансувати рівень цукру в крові, живить м'язи під час сну і забезпечує заряд антиоксидантів", - прокоментувала Гарріс-Пінкус.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що станеться, якщо регулярно лягати спати голодним

Молочні продукти - чудовий спосіб збільшити споживання триптофану. Триптофан - це амінокислота, яка відіграє важливу роль у виробленні серотоніну і мелатоніну, що регулює сон. Згідно з недавнім оглядом, завдяки цій та іншим амінокислотам, що містяться в молочних продуктах, такі продукти, як творог, можуть сприяти підтримці якості сну, - пояснила Родрігес.

Дослідження показують, що вживання молочних продуктів може допомогти у втраті ваги та збереженні м'язової маси при обмеженні калорій. Також підтверджено, що дієти з високим вмістом білка можуть допомогти в регулюванні апетиту і ваги.

Щоб більш ефективно витрачати запас енергії і не набирати зайву вагу багато людей відмовляються від їжі вже після шостої вечора. Але це правило стосується далеко не всіх, кажуть дієтологи.

Їсти на ніч все-таки можна. Однак робити це дозволяється тільки в тих випадках, коли людина строго стежить за споживанням калорій. Якщо перекус перед сном не перевищує його денної норми калорій, то він не принесе шкоди.

Зараз ви читаєте новину «Назвали найкращий пізній перекус для схуднення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі