неділя, 31 березня 2019 20:39

Назвали найкорисніший фрукт при діареї

Назвали найкорисніший фрукт при діареї
Гранат полегшує стан при діареї Фото: poradumo.pp.ua

Травмувати травну систему моуть не тільки неякісні чи несвіжі продукти. Їй шкодить також і різка зміна раціону. Особливо, коли після посту люди накидаються на жирні продукти. Вони подразнюють слизову оболонку шлунка і він захищається діареєю.

Про це розповідає Максим Черевач, терапевт з Полтави.

"При діареї допоможе гранат. Точніше його відвар. Порізати 2 ст.л. шкірки граната і залити 1 склянкою води. Потримати півгодини на повільному вогні. Отриманий відвар процідити і вжити за півгодини до їжі по 2 ст. л", - уточнив лікар.

Також дієвою є настоянка з трав, яку готують завчасно прозапас. Змішати по 1 ст. л. подрібнених сухих трав звіробою, ромашки і полину. Налити 0,5 л горілки і 3 ст. л. меду. Перемішати і закрити на 2 тижні, періодично струшуючи. Приймати настоянку слід 3 рази на день перед їжею по 1 ст. л.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дієтолог розповіла, що не можна їсти гіпертонікам

Як допомогти кишечнику:

1. Перед прийомом їжі варто випити теплої води. Так шлунок заспокоїться, зменшиться відчуття голоду й жирна їжа краще засвоїться.

2. Корисним є також кефір, який допомагає організму звикнути до непісних продуктів.

3. Допомогти кишечнику справитися можуть підсушений хліб, чорний чай або кисіль з сушеної чорниці. Змішати по 1 ч. л. сушених ягід та крохмалю. Залити 300 мл води, а цукор додавати вже в готовий кисіль за смаком.

На другий день в меню можна додати варені овочі, рибу, м'ясо та каші. Шкідливо при діареї їсти сирі овочі та спеції.

Британець Ден Роялс заявив, що енергетичні напої, які він п'є щодня по кілька банок - роз'їли його язика. Чоловік зізнається, що пив енергетики по 5-6 бляшанок на день, бо шукав додаткової енергії.

Дослідження Всесвітньої організації охорони здоров'я виявили, що надлишок цукру впливає на кислотність ротової порожнини. А споживання подібних напоїв може викликати ерозію і роз'їдання емалі зуба.

Зараз ви читаєте новину «Назвали найкорисніший фрукт при діареї». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі