середа, 23 грудня 2020 13:24

Нардеп запевнив, що вакцина для українців буде безкоштовна

Нардеп запевнив, що вакцина для українців буде безкоштовна
За словами Радуцького, Україна домовляється з усіма виробниками вакцини. Фото: pixabay

Україна купуватиме вакцини від коронавірусу, але для людей вакцинація буде безкоштовна.

Мінімум для закупок потрібно 7 млрд, заявив голова комітету Верховної Ради з питань здоров'я нації, нардеп "Слуги народу" Михайло Радуцький в ефірі "Громадського радіо".

Він стверджує, що 2021 року створять фонд, гроші з якого будуть для покупки вакцин. Це постановила Верховна Рада і Кабмін пообіцяв виконання постанови. 2,6 млрд – це мінімальна цифра, яка є у бюджеті, але гроші ще збираються додати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розробники вакцини запевняють, що вона має ефект через 12 днів

Водночас Україні передадуть безкоштовну вакцину за системою COVAX.

За словами Радуцького, Україна домовляється з усіма виробниками вакцини.

"Ще 3 виробники отримали вакцини, які зареєструють цьогоріч, і Україна матиме вибір, що купувати і де купувати. Ми вакцину офіційно отримаємо за системою COVAX у лютому або на початку березня, але є домовленості, що може так бути, що в лютому ми можемо отримати вакцину за закупівлями для держави за гроші, а для людей це безкоштовне вакцинування", – сказав Радуцький.

Міністерство охорони здоров'я України затвердило план імунізації населення від Covid-19. Про це пише пресслужба Центру громадського здоров'я. Вакцинуватимуть населення на базі наявних пунктів щеплень, мобільними бригадами з імунізації, а також у тимчасових центрах вакцинації.

Зараз ви читаєте новину «Нардеп запевнив, що вакцина для українців буде безкоштовна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі