середа, 01 липня 2020 11:08

"Нам поставили діагноз: три пневмонії й один бронхіт" - киянка розповіла, як лікувалась від коронавірусу

Киянка Анна, прізвище просить не вказувати, з чоловіком та двома синами у травні перехворіли на коронавірус.

"Захворіла вся cім'я. Страшно, бо не розуміли, з чим маємо справу", - розказала Анна.

Автор: rivnenews.com.ua
  Тест підтвердив коронавірусну інфекцію у всієї родини.
Тест підтвердив коронавірусну інфекцію у всієї родини.

Припускає, що вірус чоловік підхопив в Івано-Франківській області під час відрядження.

"У чоловіка температура 10 днів не спадала, мав двосторонню полісегментарну пневмонію. Ми із синами перехворіли у легкій формі.

Першу добу мала головний біль і високу температуру. Був кашель - неприємний, гавкаючий. Усе - як під час грипу. Сильно боліла шкіра, ніби була запалена. Так тривало 4 дні. Коли здалося, що одужую, виявили пневмонію.

У мене пропало відчуття смаку і запаху. Тільки зараз поступово відновлюється: то яскраве, то притупляється", - розповіла Анна.

До медичного закладу родина звернулася 30 квітня. Сімейний лікар порадив здати тести у приватній клініці, щоб швидко отримати результати. Та це коштувало би близько 2,5 тис. грн за зразок. Сім'ю обстежили безкоштовно у державній клініці.

"Процедура ПЛР-тесту неприємна. Ватну паличку засовують глибоко у горло і ніс, щоб взяти мазок. У чоловіка сильний блювотний рефлекс, йому зразок брали 5 разів. Один втратили, другий виявився невдалим. В одного сина брали двічі, в іншого - тричі. Я здавала 4 рази - на початку і в кінці, щоб перевірити, чи не заразна.

Ми з чоловіком хворіли близько трьох тижнів. Діти - не більше 7 днів. У них застуда важче протікає, ніж цей вірус. Їм призначили противірусні типу Новірину, щоб не було ризику виникнення пневмонії. А нам з чоловіком два види антибіотиків. Коли нам усім поставили діагноз три пневмонії й один бронхіт, лікар запропонувала госпіталізацію. Але не наполягала, бо не було проблем із диханням. Вирішили лікуватись вдома. На лікування потратили понад 10 тисяч гривень. Найбільше - на проведення комп'ютерної томографії. Одна процедура коштує близько тисячі гривень. Провели по 2 нам з чоловіком і дітям по 2 рентгени", - додала Анна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Одужала рекордна кількість людей за останні дні: оновлені дані по коронавірусу в Україні

Щоб уникнути будь-яких соціальних контактів, сім'я замовляла їжу й медикаменти в інтернеті з доставкою додому.

"Зараз у старшого сина періодично з'являються бронхіти. І в нас є невелика задишка при фізичному навантаженні. Раніше не помічали.

Нам лікарі сказали, що після запалення легені відновлюються довго, а після коронавірусу - не зрозуміло, як буде. КТ показало зміни у легенях. Медики вважають, що це з часом минеться, але то не факт".

Коли сім'я отримала по два негативні тести, лікар радив гуляти з дітьми подалі від людей, бо організм після хвороби був ослаблений.

Станом на ранок 1 липня від коронавірусу в світі померли 509 779 людей. Одужали - 5 322 785.

Зараз ви читаєте новину «"Нам поставили діагноз: три пневмонії й один бронхіт" - киянка розповіла, як лікувалась від коронавірусу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі