пʼятниця, 11 жовтня 2024 14:50

Старіє шкіра і з'являються прищі: до чого призводить незмита косметика перед сном

Старіє шкіра і з'являються прищі: до чого призводить незмита косметика перед сном
Догляд за шкірою вночі: чому важливо змивати косметику перед сном Фото: pinterest

Перед сном завжди потрібно змивати косметику. Інакше це буде серйозна помилка, яка може завдати шкоди вашій шкірі.

Коли залишки макіяжу накопичуються на обличчі, пори забиваються, що призводить до появи висипань, чорних цяток і запалень.

Крім того, шкіра не отримує необхідного кисню, що спричиняє її передчасне старіння. Розповімо, чому перед сном варто знімати макіяж.

Що належить до декоративної косметики

До декоративної косметики належать такі засоби, як: тональний крем, пудра, тіні для повік, туш для вій, помада, олівець або туш для брів та інше.

Тональний крем

Коли на обличчі знаходиться щільний шар тонального крему або пудри, шкіра перестає дихати, забиваються пори, до неї перестають надходити активні поживні компоненти. Якщо протягом тривалого часу не змивати тональний засіб або пудру, не вдасться уникнути алергічної реакції. Виходячи з того, що шкіра перестає дихати, з'являється сверблячка, роздратування, різні висипання.

При закупорюванні пір порушується обмін сальних залоз. Поки обличчя вкрите косметикою, переривається їхня звичайна діяльність. При очищенні шкіри обличчя, навпаки, сальні залози починають активніше працювати.

Якщо стоїть вибір між тональним кремом та пудрою, перший варіант принесе менше шкоди. Тональний крем не так сильно забиває пори та не сушить шкіру. Тональну основу варто наносити на обличчя лише після застосування живильного крему, який захистить та зволожить шкіру. Крім того, звертаємо увагу, що від щільного тонального засобу швидше забиваються пори та можуть утворюватися камедони.

Тіні для повік

Вони виразно ускладнюють верхню повіку і інтенсивніше зношують шкіру очей. Через частого застосування тіней, і тим більше не видалення їх перед сном, шкіра стає тонкою, сухою та менш еластичною.

Туш для вій

Абсолютно будь-яка туш, чи то найдорожча, чи з мас-маркету, обтяжує вії. Якщо ви забули її змити перед сном або перебували з макіяжем у тривалій дорозі, вони піддаються ще більшому навантаженню. Вії стають тонкими, інтенсивно випадають.

Неякісна туш може обсипатися, створюючи чорні кола під очима, і це не дуже красиво і неакуратно. Дрібні частинки туші для вій здатні пересушувати шкіру навколо очей і зробити її в'ялою.

Туш або олівець для брів

Косметичні продукти для брів, так само, як і туш для вій, надають несприятливий вплив на волосся. Протягом тривалого перебування з косметикою на бровах туш розмазується і негативно впливає на шкіру навколо (очі, лоба). Це може призвести до раннього старіння шкіри.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Незмита косметика та міміка: назвали головні причини ранніх зморшок

Губна помада

Будь-який косметичний засіб, у тому числі губна помада, має властивість сильно вбиратися в шкіру. Так як вона, на превеликий жаль, містить у собі невелику кількість корисних речовин, а більше - шкідливих компонентів, то її склад виразно шкідливий для шкіри губ.

На губах шкіра досить тонка, є безліч чутливих судин. Тому від помади губи сохнуть, тріскаються і починають лущитись. Косметологи стверджують, що через шкіру губ може проникати кольоровий пігмент, що, потрапляючи в кров, негативно впливає на організм в цілому.

Як зберегти шкіру в хорошому стані

При тривалих поїздках, зйомках, перельотах необхідно завжди брати із собою засоби для догляду за шкірою, а саме пінку або гель для вмивання, спеціальні косметичні продукти для зняття косметики зі шкіри обличчя, живильний крем.

Варто наносити щодня новий макіяж. Рекомендується носити із собою термальну воду. Вона забезпечить додаткове зволоження на тривалий час. Не бійтеся наносити термальну воду на свіжий макіяж.

Навчитися правильно вмиватися не завадить нікому. Процедура ніби легка, але вона вимагає особливої уваги.

Недбале ставлення до процедури вмивання може призвести не тільки до відчуття сухості і стягнутості шкіри, але і до серйозних дерматологічних проблем.

Перед вмиванням - помийте руки. Інакше тільки додасте бактерій та рознесете їх по обличчю.

Зараз ви читаєте новину «Старіє шкіра і з'являються прищі: до чого призводить незмита косметика перед сном». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі