субота, 12 жовтня 2024 00:30

П'ять нічних симптомів хвороб серця, які проявляються під час сну

П'ять нічних симптомів хвороб серця, які проявляються під час сну
Нічні симптоми хвороби серця: що варто знати Фото: pinterest

Захворювання серця часто вважають проблемою, що проявляється в денний час активності.

Однак деякі небезпечні симптоми можуть виникати виключно вночі, коли організм відпочиває.

Важливо не ігнорувати ці сигнали, адже вони можуть свідчити про серйозні порушення у роботі серця. Виявлення цих симптомів та своєчасне звернення до лікаря можуть врятувати життя.

Йдеться про симптоми серцевої недостатності та ішемічної хвороби серця, як з'являються лише вночі, пише The Mirror.

Біль у грудях

Фахівці кажуть, що біль у грудях може мати різну природу - буває навіть результатом розладу травлення. Але раптовий гострий колючий біль, який посилюється, коли глибоко вдихаєте лежачи, може бути ознакою перикардиту - запалення внутрішньої оболонки серця. Він поширюється на плечі, руки чи живіт і посилюється, коли глибоко вдихаєте, ковтаєте, кашляєте або лежите (особливо на лівому боці). Коли нахиляєтеся вперед, больові симптоми зменшуються.

Задишка

Один із основних симптомів серцевої недостатності. Якщо задишка виникає після фізичної активності, це зрозуміло. Але в стані спокою, коли спите і раптом прокидаєтеся, щоб перевести подих, - це вже проблема.

Синдром неспокійних ніг

Лікарі називають цим терміном загальний стан нервової системи, який змушує здійснювати під час сну рухи ногами. Деякі дослідження показали, що це може бути пов'язано зі збільшенням ризику серцевих захворювань.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Швидке чи повільне засинання може свідчити про розвиток серйозних хвороб. Про які йдеться

Апное сну

Короткочасні зупинки дихання уві сні - саме так проявляється апное - дуже небезпечні. У цей момент припиняється надходження повітря до легень і зменшується вміст кисню в крові. Апное пов'язують з високим рівнем артеріального тиску, інсультом та ішемічною хворобою серця. Дослідження показують, що воно може підвищувати ризик серцевої недостатності.

Нічне сечовипускання

Причину частого відвідування туалету вночі ми зазвичай пояснюємо вживанням сечогінних препаратів та продуктів, великої кількості рідини, різким похолоданням, проявом діабету, чоловіки - простатитом. Але нічне сечовипускання може бути спровоковане і хворобою серця. Справа в тому, що серцева недостатність затримує рідину в організмі. Однак у положенні лежачи робота нирок покращується, і рідина, яка накопичилася протягом дня, може легше виходити.

Навіть якщо вас не турбує серце, але якийсь із цих симптомів присутній протягом тривалого часу, варто звернутися до лікаря.

Жінки не завжди можуть розпізнати, що у них може статись серцевий напад.

Британські кардіологи попередили, що жінки "невиправдано" вмирають від хвороб серця через помилкове уявлення про те, що це "чоловіча хвороба"

Серцевий напад трапляється, коли кровопостачання серця раптово блокується. Ось найбільш непомітні ознаки раннього попередження про те, що у вас може статись серцевий напад.

Зараз ви читаєте новину «П'ять нічних симптомів хвороб серця, які проявляються під час сну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі