вівторок, 24 січня 2017 16:23

МОЗ знижує ціни на ліки

МОЗ знижує ціни на ліки
Фото: Уніан

В Україні здешевшають 89 видів ліків. Гранично-оптові ціни на них затвердило Міністерство охорони здоров'я за дорученням уряду. Про це йдеться у повідомленні МОЗ.

"Від 1 лютого реалізація ліків в аптечних закладах вище граничної ціни з урахуванням необхідних надбавок та ПДВ буде неможливою. ПДВ на лікарські засоби та медичні вироби зменшиться до 2-5%. Уряд встановлює максимальну гуртову торговельну надбавку на продаж ліків 5% та максимальну роздрібну торговельну надбавку на продаж ліків на рівні 15%", - кажуть у міністерстві.

Держрегулювання застосують до ліків за трьома напрямками – серцево-судинні захворювання, цукровий діабет другого типу та бронхіальна астма.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відбілювач у зубних пастах і жуйках може викликати рак

"Ціну на ліки в Україні встановлено залежно від цін на подібний лікарський засіб у п'яти сусідніх країнах – Польщі, Словаччині, Угорщині, Чехії та Латвії", - уточнили в МОЗ.

Рішення про введення референтних цін на ліки уряд ухвалив у листопаді минулого року. Тоді в Кабміні обіцяли, що вартість лікарських засобів знизиться від початку 2017-го.
Зараз ви читаєте новину «МОЗ знижує ціни на ліки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі