пʼятниця, 15 червня 2018 17:15

Лікарі розповіли про дивовижні властивості господарського мила

Лікарі розповіли про дивовижні властивості господарського мила
Звичайне господарське мило не лише чудово виводить складні плями, але й має безліч інших переваг. ФОТО: http://volosyki.ru

Мило "Господарське"є унікальним засобом, застосування якому знаходиться не лише в домашньому господарстві, але й у косметології й медицині. Розповідає про це у своєму блозі на obozrevatel.com педіатр-імунолог Ірина Цимбалюк.

Як зазначає лікар, переваг у господарського мила маса. По-перше, воно містить багато лужних речовин, які здатні вивести будь-який бруд, навіть такий, як мазутні плями. По-друге, цей засіб має потужні антибактеріальні властивості, чудово дезінфікує, чинить противірусну й протигрибкову дію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Грибок на ногах виводять гліцерином

Нежить, молочниця, інфекційні ураження зовнішніх статевих органів, стоматит, грибок стопи — усе це завдяки господарському милу швидко відступає. Ефективно діє цей засіб і проти абсцесів та гангрен.

"Хірурги знають про дивовижну здатність господарського мила замінювати хірургічні рукавички: якщо його намилити на руки й залишити підсихати. Кажуть, що тоді навіть при порізі під час операції ризик зараження мінімальний", — розповідає Ірина Цимбалюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вухо при отиті лікують краплями для носа

Цей засіб є потужним антисептиком. Якщо, наприклад, людину вкусив собака, радять вдатися до таких заходів: дочекавшись, коли з рани стече кров, прикласти марлю, змочену в розчині з господарського мила. Ці дії допоможуть знезаразити місце укусу.

Добре допомагає господарське мило боротися із запаленням шкіри. Як розповідає Ірина Цимбалюк, досить намилити ним місце опіку й залишити підсохнути, як не лишиться ні пухирця, ні навіть почервоніння. Так само можна зробити й щоб попередити утворення синця на тілі після забою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Літні" травми: лікарі розповіли, як надати першу допомогу

Розведене у воді господарське мило є дієвим засобом проти набряків після травми. Ванночки з мильним розчином, зробленим з використанням такого засобу, допомагають швидко позбутися тріщин на п'ятках й натоптишів.

Та й це ще не все. Господарське мило здатне замінити дорогі омолоджувальні креми. Як зазначає Ірина Цимбалюк, достатньо ним вмиватися двічі на тиждень, змащуючи обличчя після цієї процедури звичайним дитячим кремом, — й ефект не змусить на себе чекати. Допоможе цей засіб також вивести прищі, усунути пітницю й подразнення після бриття.

Замінивши шампунь на господарське мило, за словами лікаря, можна позбутися лупи й ламкості волосся, а якщо ще замість звичайної води використовувати дощову, то й проблема випадіння невдовзі вирішиться.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вчені виявили продукти, які збережуть волосся від випадання

"Вибираючи це рятівне мило, перевагу потрібно віддавати звичайному сірому шматку, знайомому нам усім з дитинства. Чим красивіше упаковка, чим приємніший запах від покладених в мило ароматизаторів, тим більше ймовірності того, що при його виробництві були використані синтетичні матеріали, а тоді позитивний ефект від використання мила може бути рівним нулю", — пояснює Ірина Цимбалюк.

Раніше назвали продукти, які можуть замінити антибіотики. Перевага їхня в тому, що діють вони проти шкідливих мікроорганізмів, не зашкоджуючи мікрофлорі кишечнику. Синтетичні ж антибіотики згубно впливають на людський імунітет і здатні спричинити розвиток дисбактеріозу.

Зараз ви читаєте новину «Лікарі розповіли про дивовижні властивості господарського мила». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі