пʼятниця, 09 жовтня 2020 10:40

Лікар спрогнозував, коли вщухне епідемія коронавірусу в Україні

Лікар спрогнозував, коли вщухне епідемія коронавірусу в Україні
Covid-19 відрізняється від інших гострих респіраторних інфекцій тим, що "ця вірусна інфекція дуже важка і дуже агресивна". Фото: Pixabay

Коронавірус поводиться подібно до інших гострих респіраторних інфекцій, зокрема грипу.

Ослаблення епідемії можна очікувати лише навесні 2021 року, про це заявив начальник управління Держспоживслужби Києва, лікар Олег Рубан.

За його словами, сьогодні "ми спостерігаємо повну кореляцію коронавірусу з грипом і ГРВІ".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За два тижні можемо повернутися до жорсткого карантину - Ляшко

Водночас Covid-19 відрізняється від інших гострих респіраторних інфекцій тим, що "ця вірусна інфекція - дуже важка і дуже агресивна".

"На жаль, ми спостерігатимемо ще два сезони, 2020 і 2021 року. Буде збільшення захворюваності, низка рекордів до березня наступного року", — зазначив Рубан.

За оцінками лікаря, пік епідемії можна очікувати в січні-лютому 2021 року.

За останню добу в Україні виявили 5804 нових хворих на коронавірус. Це рекордна кількість від початку епідемії у країні. Загалом, станом на ранок 9 жовтня, маємо 250 538 лабораторно підтверджених випадків Covid-19. Із них 4779 - летальні. 89 пацієнтів померли за останню добу. Подолали хворобу 110 650 пацієнтів, із них за останню добу - 2417.

Зараз ви читаєте новину «Лікар спрогнозував, коли вщухне епідемія коронавірусу в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі