неділя, 13 грудня 2020 01:53

Коронавірус в Україні: розширили перелік осіб, які підлягають тестуванню

Коронавірус в Україні: розширили перелік осіб, які підлягають тестуванню
Показник виявлених випадків захворювання коронавірусом при тестуванні в Україні досить високий. Фото: Pixabay

У МОЗ України розширили перелік осіб, які підлягають тестуванню на COVID-19 і змінять логістику. Про це розповів міністр охорони здоров'я Максим Степанов в ефірі телеканалу "Україна 24".

"По-перше, це всі без винятку люди, у яких є будь-які симптоми респіраторного захворювання, не тільки COVID-19. По-друге, ми змінимо логістику, тобто маршрут пацієнта – не тільки мобільні бригади, в тому числі зробимо і відвідування пункту забору біоматеріалу, щоб люди могли здавати. Я поставив завдання, щоб на вівторок ми вже все затвердили", – повідомив глава МОЗ.

За його словами, показник виявлених випадків захворювання коронавірусом при тестуванні в Україні досить високий.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Локдаун у лютому: Степанов прокоментував можливий варіант

"З чим це пов'язано? З тим, що у нас буквально до четверга цього тижня в стандарті було, кого ми тестуємо методом ПЛР – це люди, які мають симптоми коронавірусной хвороби. У нас зростала кількість хворих, і у нас потужності системи, хоча ми їх збільшили в 200 разів у порівнянні зі здатністю робити тести в квітні, зараз у нас в державних лабораторіях, які підпорядковані Міністерству охорони здоров'я, вже до 60 тис. тестів в день", – розповів міністр.

Україна безкоштовно отримає 8 мільйонів доз вакцини від Covid-19. Також у рамках програми Україна отримає шприци для ін'єкцій.

Зараз ви читаєте новину «Коронавірус в Україні: розширили перелік осіб, які підлягають тестуванню». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі