понеділок, 21 грудня 2020 14:15

Коронавірус, грип, кір: українські науковці розробили унікальний тест на виявлення інфекцій

Коронавірус, грип, кір: українські науковці розробили унікальний тест на виявлення інфекцій
Через те, що симптоми грипу і коронавірусу є схожими, такий ПЛР-тест особливо актуальний зараз, коли в Україні очікують на сезонну епідемію грипу. Фото: pixabay

В Україні створили комбінований ПЛР-тест, завдяки якому в одному аналізі можна визначити, чи є в організмі людини одразу 3 віруси - SARS-CoV-2 та штамів А і В вірусу грипу.

Над розробкою працювали вчені Інституту молекулярної біології і генетики - ІМБіГ, повідомили на сторінці закладу у Facebook.

"Нові ПЛР-тести перевірили на зразках від хворих, які були передані нам Центром громадського здоров'я в місті Києві. Сподіваємося на зацікавленість МОЗ комбінованим ПЛР-тестом",- розповів директор ІМБіГ академік Михайло Тукало.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Учений розповів про різницю між ІФА та експрес-тестами

Щоб зробити тест, треба виділити 6 год. Через те, що симптоми грипу і коронавірусу є схожими, такий ПЛР-тест особливо актуальний, коли в Україні очікують на сезонну епідемію грипу.

Розробники завершують роботу над тестом, який дозволить в процесі одного аналізу визначити наявність в організмі людини одразу 5 вірусів, зокрема, підступних щодо дітей - риновірусу та кору.

Міністерство охорони здоров'я розширить тестування українців на коронавірус через зменшення кількості звернень та завантаженості лабораторій.

Зараз ви читаєте новину «Коронавірус, грип, кір: українські науковці розробили унікальний тест на виявлення інфекцій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі