середа, 16 грудня 2020 11:17

Учений розповів про різницю між ІФА та експрес-тестами

Учений розповів про різницю між ІФА та експрес-тестами
ІФА швидший і простіший. Фото: pixabay

Майже в сотні разів лабораторний імуноферментний аналіз, ІФА, на антиген чутливіший будь-якого експрес-тесту на коронавірус.

У нього також немає тих недоліків, які має ПЛР-діагностика, розповів академік, доктор медичних наук Володимир Широбоков, передає УНН.

ІФА швидший і простіший. Також він шукає в біоматеріалі людини особливі антигени, білки, які розташовані на поверхні кожного збудника, зокрема Covid-19.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коронавірус в Україні: розширили перелік осіб, які підлягають тестуванню

"В ІФА-аналізі використовують імуноферментні антитіла для визначення S-антигену на поверхні збудника. А збудник перебуває у тих же матеріалах, де ми шукаємо РНК. Це простий тест, швидший, ніж ПЛР, і не поступається чутливістю", – говорить Широбоков.

За його словами, розгорнутий ІФА-тест на антиген має більш ефективні лабораторні методи посилення сигналу. Учений зазначає, що експрес-тест в цьому поступається, адже його роблять просто на око – там з'являються лише смужки. Тоді як тест на антиген рекомендують як більш чутливий.

Тестування на антиген контактних з хворими на Covid-19 збільшить показники захворюваності. Кількість хворих в Україні зменшилася через "стабілізацію ситуації", заявив міністр охорони здоров'я Максим Степанов в ефірі програми "Свобода слова" на каналі ICTV.

Зараз ви читаєте новину «Учений розповів про різницю між ІФА та експрес-тестами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі