четвер, 07 грудня 2023 13:52

Чим корисний гранат: три причини, чому сік з нього треба пити в міру

Чим корисний гранат: три причини, чому сік з нього треба пити в міру
Користь гранату: назвали причини, чому сік з нього не можна пити багато Фото: pinterest

Гранат вважають одним із найкорисніших фруктів. В гранаті є вітамін В6 — 25%, мідь — 16% і кобальт — 21% від добової потреби, які беруть участь у процесі кровотворення.

Якщо гранат поєднувати з м'ясом, де заліза досить багато у добре засвоюваній формі, таке поєднання буде дуже корисним для підняття рівня гемоглобіну. А аскорбінова кислота та інші органічні кислоти, що містяться в гранаті, будуть стимулювати процеси травлення й поліпшувати засвоєння цих потрібних речовин, пише tsn.

Ще гранат цінний своїми поліфенолами-антиоксидантами. Ці речовини відіграють роль природного щита для наших клітин, захищаючи їх від пошкоджень і хронічного запалення. Саме вони надають яскравий рубіновий відтінок насінню граната.

Такий антиоксидант, як пунікалагін, поліпшує стан хрящової тканини, допомагає знизити запалення в суглобах і хрящах, а другий антиоксидант елагова кислота стимулює утворення колагену. Крім того, регулярне вживання продуктів, що містять антиоксиданти і гранатів зокрема, нормалізує кров'яний тиск, поліпшує кровообіг, уповільнює процес відкладення холестеринових бляшок на стінках судин, сприяє зміцненню імунітету.

Зерна граната містять фруктові кислоти, які корисні для травлення: поліпшують апетит і перистальтику, підтримують оптимальні умови для життєдіяльності корисної мікрофлори кишківника.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як вибрати солодку та ароматну хурму: ключові ознаки стиглості

Гранат їдять свіжим. Зерна слугують смачною і корисною добавкою до різних страв з м'яса і птиці, салатів, гарнірів, йогуртів. Він є чудовим доповненням до десертів.

Гранатовий сік

Багато хто любить пити гранатовий сік. У свіжовичавленому соку буде концентрований набір вітамінів і антиоксидантів. Однак кількість соку не повинна бути великою. По-перше, в склянці соку великий вміст органічних кислот, що може подразнювати слизову шлунка. Це не корисно людям із захворюваннями травної системи. Крім того вони можуть псувати емаль зубів.

А високий вміст простих вуглеводів не рекомендовано за цукрового діабету і надмірної маси тіла. У всіх випадках гранатовий сік рекомендується пити потроху — по 50-60 мл після їжі, розбавляючи водою, а випивши, прополоскати рот водою.

Що важливо — саме щільна шкірка, яка важко чиститься, дозволяє зберігати біологічну цінність гранатів досить довго. Знаючи про його корисні властивості, потрібно зробити гранат частішим гостем на столі, бо він є джерелом важливих для організму речовин, особливо взимку.

Гранат чи гранатовий сік підвищує рівень гемоглобіну в крові та зміцнює імунітет.

Ця ягода багата на вітаміни C, K і B5, на мідій та калій. Містить потужний антиоксидант пунікалагин. Завдяки своїм корисним властивостям лікарі рекомендують вживати гранат для профілактики та лікування різних захворювань

Зараз ви читаєте новину «Чим корисний гранат: три причини, чому сік з нього треба пити в міру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі