четвер, 04 липня 2024 04:50

Як звузити пори в домашніх умовах: п'ять найдієвіших масок

Як звузити пори в домашніх умовах: п'ять найдієвіших масок
Розширені пори можуть з'являтися через неправильне харчування і передаватися спадково. Фото: Pinterest

Розширені пори на обличчі - проблема, яка знайома багатьом. Вони не лише неестетично виглядають, а й можуть забиватися брудом і шкірним салом. У результаті чого з'являються чорні цятки і вугрі, які запалюються і болять.

Причини розширених пор

1. Особливості шкіри. Жирний тип схильний до рясної секреції, внаслідок чого пори розширюються.

2. Генетика. Схильність до розришених пор передається спадково.

3. Порушення гормонального фону.

4. Косметика поганої якості, яка провокує надмірну секрецію шкірного сала.

5. Неправильне харчування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як пом'якшити шкіру на ліктях: три дієві поради

Як звузити пори на обличчі в домашніх умовах

1. Змішайте кавову гущу дрібного помелу й мед. Нанесіть на обличчя, помасажуйте. Після чого використайте зволожуючий крем.

2. Додайте в яєчний білок кілька крапель лимонного соку. Нанесіть на шкіру і дайте масці висохнути. Змийте її теплою водою.

3. Візьміть звичайну глину, розведіть її холодним зеленим чаєм або трав'яним відваром. Розподіліть по шкірі тонким шаром, залиште до висихання і ретельно змийте.

4. Натріть половину картоплини на дрібній терці, додайте чайну ложку крохмалю і лимонного соку. Залиште на обличчі на 15 хв, а потім змийте.

5. Вичавіть сік з огірка. До нього додайте подрібнені в блендері вівсяні пластівці. Маску потрібно залишити на обличчі на 15-20 хв. Змити прохолодною водою.

Зморшки з'являються не лише у людей старшого віку. Проблема може непокоїти навіть молодих людей. Експерти пояснили причини ранньої появи зморшок. Насамперед треба враховувати зовнішні чинники. Погіршують стан шкіри шкідливі звички, наприклад куріння. Незбалансоване харчування, неактивний спосіб життя чи ігнорування водного балансу також провокує появу зморшок. Крім цього, міміка, фотостаріння та неправильний догляд також слід включити до списку причин. Жінки, які не змивають косметику на ніч, також шкодять шкірі.

Зараз ви читаєте новину «Як звузити пори в домашніх умовах: п'ять найдієвіших масок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі