неділя, 11 лютого 2024 20:45

Як вибрати солодку та ароматну хурму: ключові ознаки стиглості

Як вибрати солодку та ароматну хурму: ключові ознаки стиглості
Хитрість, яка допоможе вибрати стиглну солодку хурму Фото: pinterest

З приходом холодів настав сезон хурми, яка відзначається своєю користю.

Щоб купити солодкий запашний плід, треба знати декілька секретів. Про них розповість Gazeta.ua.

На українському ринку можна зустріти три сорти хурми: корольок, шарон, а також яскраво помаранчева з гострим кінчиком з глянцевою шкірочкою, на дотик м'яка, а від натискання може лопнути. Корольок має темно-помаранчевий колір з коричневою м'якоттю. Плоди шарона великі, більш схожі на яблуко чи айву.

Як вибрати солодку хурму

Спочатку подивіться на колір. Стиглі хурми зазвичай мають яскравий помаранчевий або жовтий колір.

Якщо хурма м'яка, значить і солодка. Це одне з основних правил. Твердий плід буде ще й терпким.

Шарон і корольок можуть бути і твердими, і одночасно солодкими. Єдине, бажано, щоб колір у всіх плодів був насичений. Корольок ще поділяють на дівчаток і хлопчиків. "Корольки-дівчинки" - з більшими в діаметрі носиками, вони вважаються найсолодшими.

Плоди повинні бути рівномірно пофарбовані у яскравий помаранчевий колір і без плям або зелених ділянок. Якщо хурма все ще зеленуватого кольору, вона може бути незрілою і твердою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Які овочі і фрукти миттєво підвищать гемоглобін у крові

Якщо хурма терпка і не дуже солодка, покладіть плід на пів години в морозильну камеру. Хурма стане м'якшою, солодшою, а терпкість зникне.

Як їсти хурму: з шкіркою чи без

Хурму можна їсти з шкіркою або без неї. Якщо віддаєте перевагу з'їдати її з шкіркою, обов'язково помийте і ретельно витріть її серветкою перед вживанням. Шкірка хурми містить вітаміни і волокно, що робить цей фрукт ще більш корисним для здоров'я.

Гранат чи гранатовий сік підвищує рівень гемоглобіну в крові та зміцнює імунітет.

Ця ягода багата на вітаміни C, K і B5, на мідій та калій. Містить потужний антиоксидант пунікалагин. Завдяки своїм корисним властивостям лікарі рекомендують вживати гранат для профілактики та лікування різних захворювань

Зараз ви читаєте новину «Як вибрати солодку та ароматну хурму: ключові ознаки стиглості». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі