пʼятниця, 06 жовтня 2023 09:16

Які овочі і фрукти миттєво підвищать гемоглобін у крові

Які овочі і фрукти миттєво підвищать гемоглобін у крові
Низький гемоглобін: назвали овочі, які можуть підвищити його Фото: pinterest

Коли результати аналізів крові показують низький рівень гемоглобіну, варто переглянути систему харчування.

В меню необхідно додати продукти, які містять залізо та інші цінні елементи, що сприяють повноцінному засвоєнню, пише arguments.

Які овочі підвищують гемоглобін

З дефіцитом заліза найбільш ефективно допомагає справлятися буряк, він корисний у сирому, вареному вигляді. Цей продукт забезпечує регенерацію вмісту заліза, запускає червоні кров'яні клітини, збагачує кров киснем. Допоможуть підвищити гемоглобін та інші овочі.

Морква. Продукт використовується свіжим, дозволяється додавання до салатів, можна варити.

Помідор. Овочі покращують кров'яний склад, насичують його необхідними елементами, перешкоджають формуванню тромбів. Помідори не втрачають цінності після термічної обробки.

Картопля. Овочі насичені не лише залізом, а й іншими корисними елементами – кальцієм, фосфором, калієм, магнієм, вітамінами та органічними кислотами. У меню вмикається у відвареному вигляді.

Кабачок. Продукт багатий на залізо, калій і магній. Вміст вітаміну C допомагає у засвоєнні заліза.

Всі перелічені овочі зміцнюють організм, відновлюють функціонування кишечника, що робить ефективнішим боротьбу зі зниженим гемоглобіном.

Які фрукти підвищують гемоглобін

Сучасні дослідження встановили, що у фруктів першим плодом боротьби з дефіцитом заліза є свіжий персик. 4 мг знаходяться у 100 г свіжого продукту, у сушеному – близько 3 мг. Актуальні й такі фрукти.

Айва. Додавання до меню 100 г забезпечує надходження 3 мг заліза.

Хурма. Вживання 100 г плода "дарує" організму 2.5 мг заліза.

Груша. Крім заліза (2.3 мг) фрукт багатий на цинк, марганець, кобальт, мідь, ефективний при лікуванні анемії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Додайте у салат чи смузі: які їстівні бур'яни можуть здивувати смаком

Яблуко. Довгий час вважався фруктом номер один у списку плодів, які збільшують концентрацію в організмі гемоглобіну. У свіжому вигляді 100г яблук мають 2.2 мг. Краще виглядають показники сушених плодів – більше приблизно 2.7 разу.

Гранат. З'ївши 100 г продукту можна поповнити запаси заліза на 1 мг. Він хороший також великою кількістю цінних вітамінів.

Абрикос. Найкраще вживати у сушеному вигляді, концентрація необхідних елементів збільшується. Корисний та свіжий продукт – 0,7 мг. Крім заліза у складі абрикосів є кобальт, марганець, мідь. Всі ці елементи разом корисні при анемії, що активізують біосинтез гемоглобіну.

Гранат чи гранатовий сік підвищує рівень гемоглобіну в крові та зміцнює імунітет.

Ця ягода багата на вітаміни C, K і B5, на мідій та калій. Містить потужний антиоксидант пунікалагин. Завдяки своїм корисним властивостям лікарі рекомендують вживати гранат для профілактики та лікування різних захворювань

Зараз ви читаєте новину «Які овочі і фрукти миттєво підвищать гемоглобін у крові». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі