середа, 26 жовтня 2016 17:49

Біг сприяє засвоєнню інформації чоловіками

Біг сприяє засвоєнню інформації чоловіками
Фото: Runnerclub.ru

Під час пробіжки чоловіки краще засвоюють отриману інформацію та продуктивніше думає. Такий висновок науковців з Університету Applied Sciences Upper Austria. На здатність запам'ятовувати нові відомості, такі як визначення траси на карті міста чи переліку слів німецькою мовою і їхніх відповідників турецькою. Розповідає rynekzdrowia.pl.

У дослідженні взяли участь 60 чоловіків у віці 16-29 років. Людей поділили на три групи - перша пішла на пробіжку, друга грала у відеоігри з терористами і антитерористами, а третя - проводила час на свіжому повітрі. Коли прийшов час здавати іспит на запам'ятовування - група "бігунів" справилась найкраще. Після тренування вони пам'ятали не гірше, ніж до того. Люди, які просто прогулювались та проводили час на свіжому повітрі пам'ятали гірше, а ті, що грали в комп'ютерні ігри, виявились найслабшими.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кава після фітнесу шкодить організму

Такі результати спричинив гормон стресу кортизол, який в різних ситуаціях діє інакше, підсумував автор досліджень доктор Геральд Кіндерман. Відеоігри можуть призводити до того, що мозок під впливом емоцій концентрується на потенційній загрозі і відкидає інформацію, яку чув раніше. У випадку з фізичним стресом під час бігу організм чоловіка виробляє глюкозу у крові, яка навпаки сприяють переварюванню інформації.

Про подібні експерименти за участю жінок науковці не повідомляють, натомість, зазначають, що про роль глюкози в розумовому процесі дослідження варто продовжити.

Зараз ви читаєте новину «Біг сприяє засвоєнню інформації чоловіками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі