пʼятниця, 18 грудня 2015 15:42

Які сніданки шкодять здоров'ю найбільше

Автор: www.akvalife.club
 

Від того, яким буде сніданок залежить увесь наступний день. Щоб не зіпсувати собі планів до його вибору треба ставитись пильно і не пропускати прийому їжі. Водночас, не варто "набивати" шлунок їжею, щоб потім не хотілося їсти. Організм не може відразу справитися з таким навантаженням.

Ковбасні вироби з білим хлібом

Усім відомо, що до складу ковбас входять багато добавок, яку згубно діють на шлунок. Треба утриматися взагалі від вживання її, тим більше вранці.

Білий хліб - це швидкі вуглеводи, які насичують організм енергією тільки на хвилин 30, а потім знову хочеться їсти. Вони швидко перетворюються в жир і зайві сантиментри на таліїї.

Якщо хочеться швидко перекусити, варто взяти лаваш, житній або цільнозерновий хліб. Покласти зверху шматок запеченого або відвареного м'яса.

Додати трохи свіжих овочів - і готово.

Плавлений сирок

До склад сирку входить пальмова олія, підсилювачі смаку та консерванти. Особливо шкідливі вони з різними наповнювачами (з грибами, беконом, зеленню, паприкою). Такі сирки краще замінити на сир домашнього приготування.

Кава з круасаном

Надивившись на романтичні картинки французького сніданку, ми стараємось також наслідувати ці модні тенденції. Але від дріжджової випічки з'являється відчуття здуття і важкості в животі. А якщо їх ще й запити міцною кавою - біль у шлунку протягом дня забезпечена.

Мюслі та гранола

Правильна гранола виробляється з горіхів, злакових пластівців, вівсянки, меду, запечених у духовці. Проте в магазинах за яскравими упаковками, виробники пропонують смажені на олії вівсяні відходи з цукром.

Вранці корисно їсти свіжі фрукти, кисломолочні продукти, каші і яйця. Все це зарядить бадьорістю і енергією на весь день і принесе користь організму.

Зараз ви читаєте новину «Які сніданки шкодять здоров'ю найбільше». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі