вівторок, 27 лютого 2024 09:25

Яка популярна крупа здатна регулювати рівень цукру в крові і "спалювати" жир

Яка популярна крупа здатна регулювати рівень цукру в крові і "спалювати" жир
Салат з булгуром, апельсином та петрушкою: рецепт Фото: klopotenko.com

Булгур став досить популярним серед українців. Цю крупу виготовляють ​з пшениці твердих сортів.

Зерна обробляють гарячою водою або парою, після чого добре просушують. Потім відокремлюють їх оболонку і дроблять, тому помел може бути різним.

Чим корисний булгур

У ньому містяться вітаміни А, Е, К і РР. Вони сприяють зміцненню стінок судин і серцевого м'яза. Також булгур знижує рівень цукру в крові, а завдяки вітамінам групи В, крупа допомагає нормальному розщепленню жирів і прискоренню метаболізму.

Приготування булгуру не займає багато часу. Його можна залити окропом і залишити на 15 хвилин. Або відваріть його буквально 5 хвилин на маленькому вогні у співвідношенні з водою 1 склянка крупи на дві склянки води.

Булгур можна їсти у вигляді каші або додавати в салати. За смаком чудово поєднується з овочами.

Gazeta.ua пропонує приготувати поживний салат з булгуром, апельсином та зеленню.

Рецептом поділився шеф-кухар Євген Клопотенко.

"Цей на диво смачний і легкий салат – моя варіація популярного арабського салату табуле. Найчастіше його готують з кускусом, але булгур для цього теж чудово підходить. Головне, що в цьому салаті має бути багато петрушки, тому не шкодуйте зелені. Особливу пікантність цьому варіанту надають апельсини, цедра лайма і часниково-лимонна заправка", - каже кулінар.

Салат з булгуром, петрушкою і апельсинами

Інгредієнти

100 г булгура

1 апельсин

цедра лайма (половини)

пучок петрушки (великий)

30 г волоських горіхів

кілька гілочок м'яти

сік лимона (половини)

1 зубчик часнику

2 ст. л. оливкової олії

сіль до смаку.

Як приготувати

Булгур відваріть до готовності, дуже важливо його не переварити, щоб він не перетворився на кашу. Промийте холодною водою і перекладіть в миску.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бадьорять і втамовують голод: ці 10 продуктів можуть замінити каву вранці

Листя петрушки відокремте від стебел (їх ми не використовуємо) і порубайте ножем. Викладіть зелень до булгуру.

Додайте в миску цедру лайма, листя м'яти, очищені часточки апельсина, подрібнені горіхи і заправте сумішшю лимонного соку, оливкової олії і часнику. Посоліть за смаком. При подачі прикрасьте часточками апельсина.

Сучасному споживачеві, який живе в еру корисного харчування та суперфудів, неймовірно пощастило. Йдеться про булгур. Він створений за спеціальною технологією із пшениці.

Для приготування цієї крупи слід використовувати каструлю з товстими стінками або казан. Відмінно впорається із цим завданням мультиварка. Якщо ви хочете пом'якшити крупу, під час варіння додайте в каструлю дві столові ложки олії.

Зараз ви читаєте новину «Яка популярна крупа здатна регулювати рівень цукру в крові і "спалювати" жир». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі