неділя, 18 серпня 2024 22:05

Як перегляд фільмів перед сном впливає на його якість

Як перегляд фільмів перед сном впливає на його якість
Перегляд фільмів, телевізора або відео на YouTube, прослуховування музики може впливати на сон Фото: pinterest

Використання медіа перед сном впливає на його якість.

Вчені з Університету Делавера перевірили, як перегляд фільмів, телевізора або відео на YouTube, пошук інформації в інтернеті і прослуховування музики може впливати на сон.

Науковці провели відповідне дослідження. У ньому взяли участь 58 дорослих. Вони вели щоденники, в які записували, скільки часу витрачали на медіа. За допомогою електроенцефалограми реєструвалося загальний час сну і його якість.

Використання медіа за годину до сну було пов'язано з більш раннім часом відходу до сну. Якщо використання перед сном не включало багатозадачність і проводилося в ліжку, воно також асоціювалося зі збільшенням загального часу сну.

Проте тривале використання засобів масової інформації було пов'язано з пізнішим часом відходу до сну та меншим загальним часом сну. При цьому впливу на якість сну виявлено не було.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Помилки в дизайні дому можуть впливати на сон: чого уникати в інтер'єрі

"Якщо ви збираєтеся дивитися телевізор або слухати музику перед сном, робіть це цілеспрямовано і в невеликий проміжок часу. Так ви уникнете негативних наслідків на сон", - розповідає провідний автор дослідження, доктор Морган Елліторп з Університету Делавера.

Влітку важко підтримувати вдома прохолоду і не кожному під силу впоратися із задухою. А багатьом і взагалі важко заснути. Але є деякі техніки засинання у спекотні дні. Ці методики буквально змушують мозок перезавантажитися і відключитися.

Стародавні єгиптяни були змушені спати у спекотному та вологому кліматі. Їхні способи дійшли до наших днів і працюють досі.

Зараз ви читаєте новину «Як перегляд фільмів перед сном впливає на його якість». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі