четвер, 13 червня 2024 02:48

Як до мінімуму знизити пітливість влітку: три корисні поради

Як до мінімуму знизити пітливість влітку: три корисні поради
Як до мінімуму знизити пітливість влітку. Фото: kamamed

Коли наше тіло нагрівається під впливом температури навколишнього середовища та сонця, ми потіємо, щоб охолонути.

Це нормальний фізіологічний процес, який називається терморегуляцією тіла. Однак через нього людина починає себе некомфортно почуватись, на одязі залишаються мокрі сліди від поту, з'являється неприємний запах. Але що з цим можна зробити і як менше потіти влітку? Кілька порад дасть Gazeta.ua.

Гігієна

Збалансувати потовиділення і позбутися запаху допоможе регулярне миття з використанням гелю для душу. Особливо ретельно варто вимивати пахви та стопи. Звісно ж, не варто забувати про регулярне прання одягу, на якому також накопичується піт та неприємний запах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чим шкідливий кальян і що робити, якщо вас обкурюють

Підбирайте правильний одяг

Влітку варто обирати одяг з натуральних легких тканин. Синтетичні волокна "не дихають" і погано пропускають повітря, що спричинює посилене потовиділення. Бавовна або льон забезпечують кращу вентиляцію, дозволяючи повітрю проникати до шкіри.

Використовуйте антиперспіранти

Фахівці радять замість дезодорантів використовувати антиперспіранти. Вони зменшують активність потових залоз та допомагають контролювати потовиділення. Це, у свою чергу, мінімізує неприємний запах.

Водночас дезодоранти мають у складі солі алюмінію, які при контакті з потом провокують хімічну реакцію. Саме тому на білому одязі влітку часто з'являються жовті плями під пахвами.

Багато хто стрибає в ополонку на Хрещення, обливається крижаною водою після лазні, але забуває про благотворний вплив холоду, коли приймає душ.

Адже про користь систематичного загартування розповідали ще наші бабусі. Gazeta.ua дізналася, що буде з організмом, якщо зробити цю звичку постійною.

Зараз ви читаєте новину «Як до мінімуму знизити пітливість влітку: три корисні поради». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі