понеділок, 02 жовтня 2017 23:28

7 рідкісних причин хронічної втоми

7 рідкісних причин хронічної втоми
Втома та слабкість виникає через нестачу заліза Фото: tilo.stb.ua

Хронічна втома виникає не тільки від фізичного перевантаження. Причиною може стати зневоднення та інтенсивна робота.

Недостатнє вживання води

Навіть 2% втрати рідини впливає на самопочуття і енергійність. Від цього згущується кров і сильніше напружується серце. Поживні речовини повільніше надходять в органи, в тому числі в мозок.

Організму не вистачає заліза

Втома, дратівливість, слабкість і нездатність концентрувати увагу - це перший симптом нестачі заліза в організмі. Менше заліза - менше гемоглобіну, що викликає недостатнє постачання органів і тканин киснем.

Поповнити запаси заліза можна з печінки, яєчних жовтків та горіхі.

Звичка перебільшувати

Тривожність - дуже енергозатратна звичка. Краще заспокоїтись і помедитуват и чи займатися спортом.

Пропускання сніданку

Від сніданку залежать активність обміну речовин і самопочуття протягом всього дня. у разі його пропускання виникає втома. Кращий сніданок - це складні вуглеводи з овочами, наприклад, гречана (кукурудзяна) каша або киноа, плюс овочевий салат або рагу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 6 продуктів, які врятують від поганого настрою восени

Ви не вмієте говорити "ні"

Люди, які намагаються виглядати хорошими в очах усіх, з ким мають справу, найчастіше мають хронічний стрес. Якщо ви боїтеся, що оточуючі розлюблять вас за те, що ви поважаєте свої бажання і особистий час, то ваш страх марний.

Ви працюєте в неробочий час

Перевірка електронної пошти, дзвінки, скайп, зв'язку в соціальних мережах - все це забирає енергію. Організм не має можливості якісно відпочити.

Читання перед сном з планшета

Якщо ви звикли читати перед сном, то краще віддати перевагу паперовим книгам, а не електронним. Блакитне світло екрану збудливо діє на нервову систему. В результаті розвивається безсоння, а якість сну падає.

Зараз ви читаєте новину «7 рідкісних причин хронічної втоми». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі