середа, 27 липня 2011 07:30

Після операції Софії Харчик відняло руку й мову

Автор: фото з родинного архіву харчиків
  Софія Харчик із Луцька після операції на голові боїться йти на руки до мами
Софія Харчик із Луцька після операції на голові боїться йти на руки до мами

2-річній Софії Харчик із міста Луцьк діагностували пухлину мозку 1 червня, у День захисту дітей. Перші симптоми хвороби проявилися рік тому.

— Приїхали з моря. Дитина почала рвати, піднялася температура. Лікарі думали, що це інфекційна паличка. Через півроку все повторилося. Пролежала в інфекційній лікарні Луцька 10 днів. Не могли встановити діагноз. Болі в дитини були такі, що вона впиралася головою в подушку. Я пішла до провидиці, вона сказала, що в дитини струс мозку й він викликає рвоту. Пізніше зробили МРТ і поставили діагноз пухлина лівої скроні, — розповідає бабуся Софії 45-річна Наталя Бральчук.

13 червня дівчинку прооперували в Ізраїлі.

— Операція коштувала 50 тисяч доларів. Ми продали доньчину квартиру, гроші давали друзі, колеги. Операція тривала 8 годин. Пройшла добре, але в Софії закрилося око, відняло праву руку й мову. Рідина пішла всередину й дала такий наслідок. Тепер її будуть відкачувати, знов різати дитині голову. У неї розріз від лоба аж за вухо. Щеплений на 42 скоби. Треба хімію робити терміново, бо рідина знову назбирається.

Курс хіміотерапії коштує $104 тис. Родина виставила на продаж дачу і машину, але назбирати достатньо грошей не можуть.

— Донька із зятем кажуть — не буде Софії, не буде нас. У мене тільки одна донька й онука. Вона так швидко все сприймає, у два роки багато говорила, знала кілька віршиків, алфавіт. Уже місяць живу в церкві, не виходжу, молюся.

На Софіїному рахунку $30 тис. Ізраїльські лікарі не починатимуть курс "хімії", доки не буде всієї суми.

69-річний Юрій Орлов, головний дитячий нейрохірург МОЗ України розповів, що Софія Харчик була пацієнткою Інституту нейрохірургії, але батьки вирішили оперувати дитину за кордоном.

— Це складне захворювання, операція важка. В Україні оперуємо 500 таких дітей щорічно,   — каже лікар. — Якщо батьки захотіли оперувати дитину за кордоном — це їхнє право. Із таким діагнозом виживають 70 відсотків пацієнтів. Залежить від загального стану дитини та об'ємів пухлини.

В Ізраїлі в Софії піднялася температура. Лікарі не пов'язували це з операцією.

— Російськомовна медсестра продала нам чотири свічки для зниження температури. Узяла за них 100 доларів, — говорить Наталія Бральчук.

Стільки ж батьки Софії платять щодня за квартиру.

— Живуть в Ізраїлі обоє, бо дитина після пережитого болю не йде на руки до мами. У лікарню на щоденне обстеження її носить тато.

Допомогти Софії Харчик можна переказавши гроші на рахунок:

у "Приватбанку" 5577212705430612 — Харчик Марина Олегівна,

у "Фінанси і кредит" 4146320100092138 — Харчик Сергій Леонідович,

в Ощадбанку 26254511116178 МФО 303398 КОД ЕРДПУ 09303328 — Харчик Сергій Леонідович

 

Зараз ви читаєте новину «Після операції Софії Харчик відняло руку й мову». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі