понеділок, 03 вересня 2012 05:30

"Після курорту "Миргород" до лікаря не ходжу більше року"

Автор: фото: Сергій Рибалко
  На березі річки Хорол у Миргороді стоїть млин здоров’я — оригінальна будівля, стилізована під європейський вітряк. Увечері лопаті млина крутяться, переливаються кольорами веселки, дарують прекрасний відпочинок. Цей символ ”Миргородкурорту” означає, що здоров’я тут можна черпати вічно
На березі річки Хорол у Миргороді стоїть млин здоров’я — оригінальна будівля, стилізована під європейський вітряк. Увечері лопаті млина крутяться, переливаються кольорами веселки, дарують прекрасний відпочинок. Цей символ ”Миргородкурорту” означає, що здоров’я тут можна черпати вічно

На початку бархатного сезону киянка 50-річна Тамара Троф'янченко приїхала на курорт "Миргород" на Полтавщині. О 9.30 виходить із білого мікроавтобуса на автовокзалі. У жінки хороший настрій. На курорт вона приїжджає вчетверте й упевнена, що й цього разу на неї чекають прекрасний відпочинок і ефективне оздоровлення.

— Якщо добиратися поїздом, то із залізничного вокзалу можна маршруткою їхати, можна курортним таксі, — каже. — З транспортом тут проблем немає.

Автовокзал узагалі поряд — видно арку головного входу "Миргородкурорту". До неї доходимо за кілька хвилин.

— Тут дуже хороше обслуговування, лікарі й толкові, й уважні, — каже дорогою Тамара Троф'янченко. — Приїхала спеціально на початку осені. Це ідеальний час для лікування. На вулиці не дуже жарко, всі процедури краще сприймаються організмом, ефект від них сильніший. Вдається попередити традиційне загострення захворювань. До того ж у цей період менше людей, ніж улітку — їдуть саме підлікуватися, а не тільки відпочивати. Навколо тиша, спокій, чистота. Як тільки заходиш, від чистого повітря аж голова трохи крутиться.

На території курорту розташовані чотири санаторії: "Хорол", "Миргород", "Полтава" та "Березовий гай". Усі оздоровниці мають вищий рівень акредитації. Найкращі в Україні курортна поліклініка та водогрязелікарня лікують навіть своїм виглядом. Такої краси та кількості процедур і обстежень навіть у Європі ще пошукати треба.

— Для мене важливо, що немає періоду акліматизації. Якщо вже купив путівку на 21 день, то повноцінно три тижні й відпочиваєш. Бо за кордоном, скажімо, у Туреччині чи Єгипті, днів три-чотири тільки звикаєш до місцевого клімату, — Тамара Троф'янченко прощається, прямує до санаторію.

На клумбах уздовж центральної алеї візерунками висаджені квіти. На великих рослинних панно викладені портрети Миколи Гоголя і Тараса Шевченка.

Поряд, на зручній лаві з оригінальною ковкою, відпочиває вагітна 26-річна Юлія Щербань з Кременчука Полтавської області. Санаторій "Хорол" спеціалізується на оздоровленні вагітних та лікуванні гінекологічних захворювань.

— Пройшла повне обстеження. Добре, що не треба стояти в чергах чи бігати з одного відділення в інше, як у міських лікарнях, — говорить. — Призначили заняття у школі майбутніх мам, де дуже добре готують до пологів і навчають різних материнських премудростей. Ходжу на особливо корисні для вагітних процедури, а також у відкритий басейн. А головне — спокій, дієта, хороша екологія, багато прекрасних емоцій. Саме те, що потрібно і мені, і майбутній дитині. У нашому санаторії є чудова ігрова кімната для дітей. Я приїхала з сином, так він звідти майже не виходить.

— Тут найкраще лікують цукровий діабет, — говорить відпочивальниця Тетяна Сидоренко з Дніпропетровська, яка піднімається в їдальню санаторію "Березовий гай" . — Для кожного захворювання — своя дієта. Харчуємося шість разів на день, як у ресторані. Видають меню, самі обираємо, що замовити. Дуже якісна лікувальна база, лікарі. Спілкувалися з іноземцями — їх тут немало відпочиває, то кажуть, такого комплексу обладнання і в європейських клініках немає.

— Але головне — тут діє найкраща школа життя з діабетом, — долучається до розмови 52-річна Лідія Іванівна з Рівного. У Миргороді вона втретє. — Вперше приїхала сюди в депресії. А заняття в школі й гарні результати лікування переконали, що діабет не вирок, а тільки інший спосіб життя. За 21 день на курорті цукор у крові нормалізувався. Це для діабетика надзвичайно важливо.

Ближче до 12.00 люди йдуть пити мінеральну воду. Бювет розташований на центральній площі курорту й більше нагадує храм води. Оригінальний дизайн, великі вітражі, мармурова оздоба, а головне — найсучасніша система "Джерело-Люкс", яка дозволяє повністю зберегти енергетичну структуру й цілющі властивості "королеви мінеральних вод".

— Минеральная вода восстанавливает здоровье и опорные силы организма, — говорить 45-річний Віктор Борисович із російського Санкт-Петербурга. — Это настоящее природное лекарство, необходимое всем. И в зависимости от состояния здоровья, минеральную воду принимают по разным методикам: холодную или теплую, в определенное время — до или после еды. Методику назначает врач после обследования.

На вході до санаторію "Миргород" говорить з лікарем 64-річний Станіслав Хаян із Кіровоградщини. Має гастрит.

— Для повноцінного оздоровлення бажано брати путівку на 21-24 дні, — каже. — Я приїхав утретє. Після санаторію до лікаря не ходжу більше року. Якщо немає можливості, можна взяти путівку й на менший строк, це все одно велика підтримка організму. Тут не тільки хороше лікування, а й добре організований відпочинок. У Палаці культури курорту бачив багатьох зірок естради, і не тільки українських. І програми самодіяльних колективів курорту просто чудові. У Миргороді й про тіло піклуються, і про душу.

Біля спортивного майданчика розправляє червону футболку 59-річний Микола Скрипка із Сум.

— На серці зробили операцію, бо були забиті судини, — говорить. — Сюди приїхав чахлий і блідий, відправили по профілю у санаторій "Полтава". Вже почуваюся значно краще. Тут найсучасніше обладнання, досвідчені й уважні лікарі. А природа й повітря такі, що краще будь-яких ліків.

Біля санаторію "Полтава" зустрів групу в східних національних костюмах. Перекладач, який був із ними, допоміг поспілкуватися. Виявилося — це громадяни королівства Бахрейн, які приїхали на курорт цілою групою з 30 осіб на оздоровлення. На питання, чому саме Миргород, відповіли, що їхня система охорони здоров'я не передбачає профілактики захворювань і лікування саме природними чинниками. А в Миргороді воно дуже ефективне. Мають наміри в наступному році привезти сюди своїх рідних та знайомих.

30 000

людей щороку оздоровлюються у санаторіях "Миргородкурорту". Приїжджають із 30 країн світу. Найбільше іноземців з Росії, Білорусі, Молдови, Німеччини, Італії, США. Цього року оздоровилися 30 людей з королівства Бахрейн.

 

"У санаторії лікують причину хвороби, а не її прояв"

Сьогодні санаторно-курортне лікування є невіддільною складовою охорони здоров'я, говорить генеральний директор приватного акціонерного товариства "Миргородкурорт" Олександр Гавловський.

— Бо лікарні більш орієнтовані на швидку допомогу з використанням медикаментів та оперативних втручань. А курортне лікування базується на цілющих природних чинниках. Саме вони дають можливість ефективно відновити захисні сили організму і забезпечити тривале покращення здоров'я, попередити загострення хронічних хвороб. У санаторії лікують причину хвороби, а не її прояв. І курорт "Миргород" сьогодні лідирує в цьому напрямку не лише в Україні.

У чому особливість "Миргородкурорту"?

— На відміну від багатьох відомих у світі курортів, де лікування обмежується спрощеним набором спа-процедур і масажів, ми не скорочуємо, а навпаки активно розвиваємо лікувально-діагностичну базу оздоровниці. Зараз вона об'єднує понад 300 видів обстежень та процедур, які забезпечують комплексне оздоровлення всіх систем організму. Маємо сім профільних і 13 реабілітаційних відділень. Ми пропонуємо не тільки обстеження і процедури, які використовують у медичних закладах. Переважна більшість процедур і лікувальних методик базуються на унікальних природних лікувальних чинниках миргородської оздоровниці. І сьогодні всесвітньо відома цілюща мінеральна вода, лікувальні грязі, позитивна енергетика природи найбільш екологічно чистої зони України та найсучасніша лікувально-діагностична база роблять лікування і відпочинок на курорті "Миргород" найефективнішим.

На яких захворюваннях спеціалізуються ваші санаторії?

До складу санаторно-курортного комплексу входять чотири санаторії, які працюють цілий рік. У всіх санаторіях лікують хронічні хвороби шлунка, печінки, жовчних шляхів і підшлункової залози. Крім цього, кожен санаторій має додаткову спеціалізацію.

"Березовий гай" спеціалізується на лікуванні цукрового діабету у дорослих та дітей, захворювань щитовидної залози.

У "Миргороді" проводять реабілітацію після інсультів. Діагностику та лікування урологічних захворювань, лікування неспецифічних захворювань бронхо-легеневої системи.

У "Полтаві" діють три відділення для лікування хвороб серцево-судинної системи, починаючи від гіпертонії до реабілітації після інфарктів міокарда та оперативних втручань на серці й судинах. Тут проводять реабілітацію хворих після операцій на шлунку та видалення жовчного міхура, лікують захворювання органів опори й руху.

У "Хоролі" лікують патології жіночих статевих органів, проводять реабілітацію після радикальної терапії з приводу онкологічних захворювань. Тут лікують безпліддя. У санаторії створені прекрасні умови для оздоровлення вагітних.

 

Зараз ви читаєте новину «"Після курорту "Миргород" до лікаря не ходжу більше року"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі