пʼятниця, 06 липня 2012 05:00

Бджолиний гул знижує тиск

Завідувач терапевтичного відділення Вінницької райлікарні 59-річний Ігор Андренко щороку радить відновлювати здоров'я за допомогою бджіл. Лікують у  дерев'яних будиночках або лежанках, які пасічники облаштовують на вуликах.

Я уже протягом двох тижнів ходжу до знайомих на сеанси вуликотерапії. У мене підвищений тиск. Бувало 160 на 100, це для мене забагато. За цей час тиск стабілізувався. При цьому я не випив жодної таблетки. Також страждав на безсоння, тепер засинаю без проблем.

Завдяки чому відбувається оздоровлення організму?

— Велика кількість бджіл створюють у вулику мікровібрацію, виділяють тепло. Це позитивно впливає на весь організм: знімає втому, стимулює роботу мозку, збільшує рівень фізичної енергії та концентрації. Також послаблює депресію та тривогу, зміцнює імунітет. Лікувальний ефект мають запахи пилку, бджолиної отрути, прополісу. Разом із рівномірним гудінням бджіл вони заспокоюють нервову систему, стабілізують кров'яний тиск, сприяють здоровому сну. Під час інтенсивної роботи бджоли випаровують у повітря велику кількість фітонцидів — біологічно активних речовин, що вбивають бактерії. Це важливо при захворюваннях дихальних шляхів. Також фітонциди стимулюють роботу серцево-судинної системи.

Які хвороби можна лікувати вуликами?

— Хребет і суглоби, серцево-судинні, сечо-статевої, травної систем. Добре лікується гіпертонія на початкових стадіях. Також бронхіти, залишкові явища запалення легень. Вуликотерапія добре впливає на нервову систему дітей, хворих на ДЦП. Загалом бджоли можуть вилікувати до півсотні хвороб.

Скільки часу має тривати сеанс?

— Щоб позбутися хвороб серця — від години до трьох. У випадку хронічних бронхітів, запалень легень, краще залишатися на всю ніч. Для стабільного ефекту курс має тривати 21 день. Для профілактики хвороб, загального зміцнення організму, покращення імунітету достатньо двох тижнів. Але перед початком лікування та протягом усього курсу обов'язково радьтеся з терапевтом.

Кому протипоказана вуликотерапія?

— Не варто використовувати вуликотерапію хворим на туберкульоз, епілепсію, вагітним жінкам.

Зараз ви читаєте новину «Бджолиний гул знижує тиск». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі