пʼятниця, 01 липня 2011 07:00

Кекси печуть півгодини

Автор: фото: Павло Паламарчук
  Кекси добре пекти у силіконових формах, тоді вони не пригорають. Готову випічку вмочують у розтоплений шоколад із вершковим маслом
Кекси добре пекти у силіконових формах, тоді вони не пригорають. Готову випічку вмочують у розтоплений шоколад із вершковим маслом

— Кекси в мене завжди вдаються, раз у місяць печу. Знаю з десяток рецептів. Із кислого молока — найсмачніші і дешевші. Пісочні калорійніші, — каже 47-річна Раїса Швед із райцентру Зарічне на Рівненщині.

200 г вершкового масла збиває з 1 ст. л. цукру міксером, вбиває двоє яєць, додає склянку молока, пів чайної ложки соди, погашеної оцтом. У рідке тісто, не припиняючи збивати, кладе 14 ст. л. борошна. Кидає жменю родзинок. Тісто має бути як густа сметана.

— Є й інший рецепт кексів. Я його називаю економним. Потрібно 160 грамів маргарину, столову ложку цукру, яйце, склянку кефіру або кислого молока, склянка борошна, більш як половину чайної ложки соди, гашеної оцтом. Тісто замішую за допомогою міксера.

Випікає кекси в добре нагрітій духовці 30 хв.

— Добре, коли є силіконові формки — тісто не пригорає. Але жестяні теж годяться, їх змащую олією. Тісто набираю ложкою. Кекси гарно виглядають із шоколадом. Розтоплюю його з вершковим маслом і вмочую верхівки випічки.

Кекси не черствіють кілька днів.

Зараз ви читаєте новину «Кекси печуть півгодини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі