четвер, 14 вересня 2023 00:47

Фрази, які категорично не говорять батькам

Фрази, які категорично не говорять батькам
Назвали фрази, які ображають батьків Фото: pexels

Настрій у батьків миттєво може змінитись, якщо почують у свій бік фрази, які завдають болю. Особливо, якщо це говорять рідні діти.

Батьків можуть засмутити навіть найбільш невинні фрази. Але вони цілком здатні зруйнувати їхню самооцінку, пише Ukr.Media.

Що не варто говорити

"Не заважай, я сам зроблю"

Батьки відчують себе непотрібними після почутого.

Не потрібно списувати старих батьків з рахунків раніше часу. Придумайте, як захистити їх від небезпечної роботи. Не вказуйте на безпорадність. Не нагадуйте про вік.

"Не потрібні мені твої гроші. Я за них нічого не куплю"

Іноді батьки хочуть дати дитині в дорогу трохи грошей. Важливо коректно пояснити, що маєте свої. Запитайте, що привезти наступного разу. Якщо все ж мати чи батько сунуть в кишеню гроші - прийміть і купіть за них щось смачне. Привезете і вони подякують.

"Ти цю історію вже в тисячний раз розповідаєш"

Навіть якщо чули розповідь мільйон разів, не заважайте їм згадати її знову. Вислухайте її, як ніби вперше. Пам'ятайте, для них це не просто історія. Це їхнє життя, моментами з якого вони хочуть поділитися зі своїми близькими.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 10 висловлювань, які мають забути батьки у розмовах з дітьми

"Не лізь у мої справи. Яка тобі різниця?"

Батьки завжди хочуть дати пораду у будь-яких справах. До них варто дослухатись, але при цьому мати свою думку. Не потрібно відштовхувати батьків різкими фразами, що "це моє життя. Мені вирішувати". Говорити слід коректно і м'яко: "Я вас почув".

"Що ти весь час сидиш вдома?"

Для більшості людей похилого віку сидіти вдома не вибір. Просто немає іншого варіанту. Зламаний ліфт, хворі коліна, депресія через смерть близької людини. Можете допомогти старим батькам знайти нові захоплення та налагодити взаємодію з іншими людьми. Тому відвідуйте старших родичів частіше.

Діти мають платити аліменти батькам, коли стануть дорослими. Це вважається компенсацією за їхню турботу до повноліття.

Діти повинні утримувати своїх батьків, якщо вони непрацездатні і потребують матеріальної допомоги. Непрацездатними визнаються особи, які досягли пенсійного віку, та інваліди I, II та III груп.

Зараз ви читаєте новину «Фрази, які категорично не говорять батькам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі