четвер, 19 січня 2017 10:51

Знайшли "батька" картоплі

У тропічних лісах Аргентини знайшли дві скам'янілі ягоди. Їхній вік близько 52 млн років.

 

Знайдені плоди зараховують до пасльонових. Це сімейство рослин, до якого належать томати, картоплю, тютюн, солодкий перець і перець чилі. Про це інформує fainaidea.com.

Незважаючи на те, що всі ці продукти широко використовують, їх історія була таємницею багато років. Достеменно не відомо, звідки всі ці культури з'явилися, де зародилися і як змінювалися.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У неандертальців було цікаве хобі

"Ці скам'янілості - одні з того виду, де тонка, як папір оболонка тримає фрукт під захистом. Вони рідко зберігаються у викопному стані. Наші скам'янілості показують, що еволюційна історія цього сімейства рослин набагато старша, ніж вважали раніше. Немає ніяких сумнівів, що вони представляють перший у світі викопний Фізаліс і перший викопний плід пасльону", - розповідає науковець Університету штату Пенсільванія Моніка Карвальо.

Канадські геологи під мостом у Торонто відшукали священне джерело, з якого пили Адам і Єва. Воно претендує на звання найстарішого на Землі. Згідно з попередніми оцінками, його вік може сягати 1,5 млрд років.
Зараз ви читаєте новину «Знайшли "батька" картоплі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі